Özlü Sözleri Ve Herkese Açık Olan Dergahı İle Mevlana...

Tasavvuf ve Mevlevi yolunun öncüsü Mevlana, sözleri ve deyimleri ile tarihe ışık tutmaktadır...

Binlerce yıllık tarihi ile medeniyetin başkenti konumunda yer alan Konya ili özellikle Mevlana ile bütünleşmiş olmasından dolayı dünyaca tanınır bir kent haline gelmiştir. Çok sayıda tarihi cami ve türbelerin yer aldığı Konya da Mevlana türbesi başlı başına bir tarihi türbe olarak geçmektedir. Sizlere Konya Mevlana türbesinden kısaca izlenimlerimizden ve manevi hazzından bahsetmek isteriz. Mevlana seyahatlerinizde sizlere kısaca bilgi aktarıyoruz çünkü bu bölgeyi araştırma yaparak giderseniz hem daha anlaşılır olacak ve gözünüzde tarihi canlandırabileceksiniz.

konya1

Konya şehrine girdiğiniz ilk andan beri kentin tarihi atmosferini her noktadan görebilmeniz mümkündür. Kartpostallara konu olan Mevlana, yeşil kubbeli türbesi ile sizleri tüm ihtişamıyla beklemektedir. Mevlana camii ve türbelerin içinde yer aldığı alana turnike kapılardan geçtikten sonra her köşesi tarihin farklı ortamını yansıtan eserlerle çevrili ve ortada su çeşmesi ile sizleri karşılamaktadır. Burada belirli güzergah doğrultusunda türbeyi gezerek manevi duygular içerisinde kendinizden geçebilirsiniz.

konya2

Turizm açısından da büyük bir öneme sahip olan Mevlana türbesinde çok sayıda yabancı turisti görebilmek mümkündür. Mevlana tarihi hakkında kısaca bilgi aktarmamız gerekirse daha önceleri Selçuklu sarayının gül bahçesi olan bu alan Alaaddin Keykubat tarafından Mevlana nın babasına verilmiş ve vefatından sonra bu yere defnedilmiştir. Mevlana türbesi dışında bu dergaha o dönemin ileri gelenlerinin de defnedildiği ve bu türbeleri görebilmek mümkündür.

konya3

Özellikle Mevlana denince ilk akla gelen Sema gösterileridir. Mevlana ya geldiğinizde Sema gösterilerinde kullanılan malzemeler ve Ney, Rebab, Kudüm gibi aletler yer almaktadır. Tarihi yansıtmak için mum heykeller ve o dönemin yaşam tarzları ile dekor edilen odalar yer almaktadır. Burada Tarihi yerinde görerek o dönemde nasıl bir yaşam tarzı ve kullanılan malzemeler sergilenmektedir.

konya4

Mevlanayı ziyaretinize özellikle Şeb-i Aruz döneminde gelmenizi tavsiye ederiz. Bu dönemde farklı aktivite ve Semazen Gösterileri ile farklı bir atmosferde ziyaretinizi geçirebilirsiniz. Müze içerisinde sergilenen eşyalar ve türbenin tarihi atmosferi sayesinde Mevlana ve dergahı hakkında net bilgi sahibi olabileceksiniz. Sizlere kısaca Mevlana ve müzesi hakkında bilgi aktarımında bulunduk. Seyahatleriniz esnasında umarım bu bilgiler sizlere yardımcı olmuştur.

konya5

Etiketler
Online Rezervasyon