Yeşilin Her Tonunu Bulabileceğiniz Bursa

Yeşilin Başkenti

Uzun yıllar Osmanlı Devletine başkentlik yapmış olan Bursa, yeşilin her tonunu barındırdığı için Yeşil Bursa olarak ta bilinmektedir. Bursa'yı sadece birkaç parağrafla anlatmak çok zor. Bursa üzerine ancak bir kitap yazılırsa Bursa'yı anlatmayı başarabiliriz. Bursa tarih boyunca birçok medeniyete ev sahaipliği yapmıştır. Her döneme ait tarihi eser bulmak mümkündür. Tarihi mekanlardan en çok rastlayabileceğimiz dönem Osmanlı dönemidir. 

ulu camii

Bursa'ya ayak basar basmaz kendinizi tarihin derinliklerine bırakıyorsunuz. Bursa'nın her köşesi tarihle iç içe durumda. Yapılış tarihlerine bakıp hala ayakta duran bu eserlere bakıp dalıyorsunuz. Bursa'yı kelimelere sığdırmak çok zor gerçekten. Bursa birçok turizm türünü barındıran eşsiz bir şehirdir. Bursa Uludağ'da kayak keyfi yapabilir, merkezde termal kaplıcalardan faydalanabilir, Mudanya'da denize girebilirsiniz. Bursa'nın ünlü iskender kebabından yiyebilirsiniz. Bursa'nın merkezi bir konumdadır. Ulaşım açısından hiçbir sıkıntı çekmezsiniz.

yeşil türbe

Bursa Ulu Camii, Yeşil Türbe, Çekirge ve Karagöz-Hacivat, Koza Han, Cumalıkazık, Tophane ve Saltanat Kapısı, Suuçtu Şelalesi, Irgandı Köprüsü tarihin bize bıraktığı önemli miraslardandır. Bu yapılar günümüze kadar çok az restorasyon çalışmasıyla hala orjinalliğini korumuştur. Yılın her zaman diliminde ziyaretçilerini ağırlayan bu yapıtlar görenleri hayrete düşürecek kadar görkemlidir. Bursa gezinizi sürdürürken, konforlu ve lüks Bursa otellerinde konaklayabilirsiniz. Divan Bursa Otel, Kervansaray Termal Otel, Tuğcu Otel Select, Almira Otel Bursa, Grand Swiss-Bel Hotel Çelik Bursa, Marigold Thermal Otel sadece bunlardan öne çıkanlardır. koza han

Bursa Uludağ, kayak tatili dediğimizde ilk akla gelen yerdir. İstanbul ve Ankara'ya olan yakınlığı lüks konaklama tesisleri ve pistleri açısından en çok tercih edilen kayak merkezidir. Özellikle sömestır döneminde çok yoğun olduğu için mutlaka erken rezervasyon yaptırılması gerekmektedir. Özellikle kış döneminde çok yoğun olan Uludağ'da gün boyunca animasyon ve aktivitelerle misafirlerine unutamayacağı zamanlar yaşatmaktadır.

yeşil

Bursa, mutlaka görülmesi gereken şehirlerin başında gelmektedir. Kayak, şifalı kaplıca suyu, tarih ve doğası en başta gelen nedenlerdir. Ülkemizin turizm gelirleri açısından da önemli yeri olan Bursa sanayisi bakımından da iş olanağı fazla olan şehirlerden biridir. Mavinin ve yeşilin aynı anda bulunduğu nadir şehrimizdir Bursa. Yeşil Bursa'yı ziyaret etmek için acele edin.

iskender

 

Etiketler
Online Rezervasyon