Afyon Kaplıcaları

Türkiyenin termal suları ile şifa dağıtan Afyon İline kısa bir yolculuk

Sağlık turizmi konusunda kısa bir araştırma yaptığımızda sizlere yardımcı olabileceğimizi düşündüğümüz Türkiye de yer alan kaynak suları ile meşhur Afyon ilinden bahsetmek isteriz. Genellikle ziyaretçilerin büyük bir bölümü saplık için Afyon ilini tercih etse de gelişen bölge itibariyle turistik tesislerin de fazlalaşmasıyla Türkiye dışından ziyaretçileri de görebilmek mümkündür. Dilerseniz kısaca Afyon ili hakkında bilgi vererek yazımıza başlayalım…

afyon

Her köşesi farklı bir tarihi yapıya sahip olan Türkiye de Afyon ili Tarih öncesinden günümüze kadar kaynak suları ile ün salmıştır. Hitit uygarlığı döneminde yerleşim yeri olarak kullanıldığı bilinen bölgede kaynak suları o günlerden beri aynı özelliklerini korumakta ve günümüze kadar ulaşmaktadır. Özellikle hastalıkların tedavinde Afyonda yer alan kaplıca suları tercih edilirmiş. Bu nedenle de aynı zamanda adeta açık hava hastanesi diye tabir etmemizde hiçbir sakınca yoktur.

afyon1

Çok sayıda kaplıcanın bulunduğu bölgede en önemlileri içerisinde Bolvadin Heybeli Kaplıcası diğer bir adıyla Kızılkilise kaplıcası olarak da adlandırılmaktadır. Heybeli kaplıcası M.Ö 295 yılında meydana gelen deprem sonucunda ovanın her kısmından sıcak su fışkırmış ve bu nedenle bölgeye kaplıcalar kurulmuştur. O günden günümüze kadar şifalı olduğuna inanılan kaplıcalardan yüz binlerce insan sağlık bulduğu sanılmaktadır.

afyon2

Gazlı göl kaplıcası Afyonun önemli kaynak sularına sahip ziyaretçilerin konaklama yapabilecekleri çok sayıda oteli bünyesinde barındırmaktadır. İl merkezine 25 km mesafede yer alan Gazlıgöl Kaplıcaları, çok sayıda ziyaretçiye sağlık dağıtmaktadır. Özellikle suların içerisinde yer alan mineraller ve enzimler sayesinde romatizma ve eklem ağrıları gibi bir çok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir. Ayrıca maden suyu olarak da kullanılan kaplıcada Türkiyenin ilk maden suyu fabrikası Gazlı gölde bulunmaktadır.

afyon3

Afyon üzerinden Antalya istikametine doğru hareket ettiğinizde Sandıklı ilçesi ve Hüdai kaplıcalarını da ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Yolculuğunuz esnasında tertemiz havası ve doğal ürünlerin sergilendiği köy pazarları eşliğinde Sandıklı Hüdai kaplıcalarına ulaşırsınız. Bölgede Turizme hizmet eden 5 yıldızlı kaplıca otelleri bulunmaktadır. Ayrıca günü birlik kullanımlar için kaplıcaya gelen misafirler belediyenin kaplıca sularından yararlanabilirler. Sizlere sağlık turizminin başkenti Afyonda gidebileceğiniz kaplıcalardan bahsettik. Daha bir çok kaplıca ve tesis bölgede yer almaktadır.

afyon4

Etiketler
Online Rezervasyon