Festival ve kültür turizmi açısından Türkiye'nin Dünya'da yeri

Alkol tüketiminde eğlence ve kültürün farklılığı

Blog sayfamı mutlaka ziyaret edin. Sizlerle paylaştığım o kadar çok bilgi var ki, bunları kısa zamanda tüketemezsiniz. Resimlerle beraber tanıttığım birçok yer için sizlerle paylaştığım mutluluğu tarif edemem.Destekleriniz sürdükçe benim de tanıtma şevkim bir kat daha artmaktadır. İleride yapacağım Türkiye dışı gezilerimin planlamasını şimdiden yapmaktayım. Dünya ve Avrupa turu tabiki bu kadar kolay olmayacak. Sanırım yanımda destek amaçlı birkaç arkadaşımı daha ikna etmeye çalışıcam.


icki_1

Bugün sizlere Dünya turizminde önemli bir yeri olan alkol tüketimi yapılan birçok eğlence seçeneklerinden bahsedeceğim. İnanılmaz bir sanayi ve ekonomisi olan alkol tüketimi, Dünyanın farklı ülkelerinde rağbet gören turizm seçeneklerinden biridir. Festivaller, şölenler, davetler, organizasyonlar ve her türlü eğlence sektöründe bulabileceğiniz bu aktivite, Dünya ekonomisinde önemli bir pay sahibidir. Fazla alkol tüketmesem de sizler için Türkiye'nin farklı yerlerinden bilgi toplamak için bazı alkol tüketim yerlerinden bahsetmek istiyorum.


icki_2

Ülkemiz Dünya bazında bu tüketim şeklini şehirden şehire farklı tüketmektedir. Her ne kadar cumhuriyet rejimine sahip bir ülkede olsak da yine de toplumumuzun bir kısmı muhafazakar bir tabana sahiptir. Dolayısıyla bu tüketim şeklini diğer ülkelere nazaran daha az yaşamaktayız. Hemen hemen her organizasyonun içinde bulunan bu tüketim şekli, düğünlerde, balolarda, partilerde, meyhane ve restoranlarda rahatlıkla bulabilirsiniz. Birçok kültürün farklı tatlarına ulaşacağınız birçok alkol çeşidine ülkemizde rastlayabilirsiniz.



icki_3

Bence Dünyanın en iyi festivallerinden biri Almanya'nın Münih kentinde olan Oktoberfest olarak bulunmaktadır. Ekim Festivali diye adlandırılan bu festival özellikle bira tüketiminin en fazla yapıldığı bir döneme denk gelmektedir. Farklı bira markası ve çeşidi bulabileceğiniz bu aktiviteye Dünyanın farklı ülkelerinden 6 milyona yakın turist ziyaret etmektedir. Ben geçen sene oradaydım, bu veya bunun gibi aktivite ve festivallerin bizim de ülkemizde olmasını ümit ediyorum. Hem döviz girişi hem de reklam kazanacak olan ülkemiz için bu gibi aktivitelerin önemi büyüktür. 


icki_4

Ülkemiz ciddi bir genç potansiyele sahiptir. Dünya'nın en güzel ülkelerinden birisi olan vatanımız, gelişimi bakımından bu genç nüfusun ciddi anlamda eğitiminin katkılarıyla olmaktadır. Temennim, diğer ülkeler kadar zenginleşmek ve hem ekonomi hem de eğitim düzeyi olarak daha da yükselmektir. Umarım bizim de daha nice festivaller yapma olanağımız olur ve bunlar sayesinde adımızı bir kat daha fazla duyururuz.


icki_5

Etiketler