Türkiye'de tatil için gidebilecğiniz 4 farklı yer.

Farklı tatil anlayışıyla Türkiye'de yeni seçenekler.

Blog yazılarımda kimi zaman bir yer, kimi zaman bir şehir, kimi zaman bir köy anlatmaktayım. Sizler için her türlü alternatifi değerlendirerek oluşturduğum gezi destinasyonlarını ince eleyip sık dokuyarak sizlerin önüne sermeye çalışıyorum. Alternatif ve değişik her türlü gezi mekanına yer verdiğim blog yazılarıma gerekli önemi verip okuduğunuz için de ayrıca teşekkür ederim. Bugün sizlerei klasik tatil anlayışınızdan biraz koparıp Türkiye'nin en güzel tatil destinasyonlarını çıkarmaya çalıştım.

tatil_1

İlk gezi noktamıza müthiş doğasıyla beraber harmanlanmış denizi ile Muğla'nın en güzel yerlerinden olan Akyaka'dan bahsetmek istiyorum. Akyaka stresli şehir hayatından kopabileceğiniz ve ruhunuzu dinlendirebileceğiniz ender yerlerden. Dünya'nın bize bahşettiği müthiş bir mekan. Azmak çayı üzerinden tekne gezisiyle bölgeye ulaşabilir ve temiz havası ve berrak suyunda vakit geçirebilirsiniz. Bölgede birçok aktivite bulunmakla beraber deniz ürünlerinin en taze şeklini bulup tüketebileceğiniz birçok restoranda bulabilirsiniz.

tatil_2

Diğer bir gezi noktamızı biraz daha farklı bir yerden kullanıyoruz. Akdeniz bölgesinin incisi konumunda bulunan Hatay, diğer bir tatil destinasyonunuz olabilir. Müthiş bir tarihe sahip olan Hatay, leziz yemekleriyle de damağınızda efsane tatlar bırakacaktır. Birçok mezhebin birlikte yaşadığı Hatay, tarih, kültür ve inanç turizminin başlıca yerlerindendir. Sayılı müzelerinden olan mozaik müzesi insanı adeta başka diyarlara götürmektedir. Hem tarihini hem de yemekleri için Hatay'a kesinlikle gelmenizi tavsiye ediyorum.

tatil_3

Dünya'da görülmesi gereken yerlerden biri olduğuna inandığım destinasyonlardan bir diğeri Kapadokya. Kayalara oyulmuş evleri, peri bacaları, coğrafyası, ilginç kaya oluşumları Kapadokya'yı Kapadokya yapan unsurlardandır. Yerli ve yabancı birçok turistin ilgi odağı olan yer, konaklama bakımından da ilginç bir konsept sunmaktadır. Özellikle mağara ve kaya mağara otel konaklama anlayışıyla dikkat çekmektedir. Bölgede at kiralama, atv kiralama, balon gezileri gibi birçok aktivite bulabilirsiniz. İçinde şarap olan Kapadokya şişesinden de almayı unutmayınız.

tatil_4

Türkiye'nin diğer bir noktasına uzanalım. Sakin bir balıkçı kasabası niteliğinde olan Ayvalık. Tarihi kilise, rum evleri, dar sokakları ile sizi büyüleyecektir. Büyük şehirlerden birçok yazlıkçı burayı tercih etmektedirler. Turizm bakımından eskiye nazaran daha çok tercih edilen bölgelerden. Bakir kalmış doğasını umarım bu turizm gelimeşmelerinden dolayı kaybetmez. Kıyı şeridinde akşamları vakit geçirebileceğiniz nezih restoranlar bulunmaktadır. Bu restoranlarda çeşitli deniz ürünleri tüketebilir veya çeşitli Ayvalık lezzetlerini tadabilirsiniz.

tatil_5

Tatil için yaşamalı ve çalışmalımıyız onu bilmiyorum ama, bu kısa hayatımızda yeni yerler görmek için elinizden geleni yapın. Bir başka hayatınız olmayacağına göre maddi imkanınız el verdiği süre içinde kendinize mutlaka zaman ayırarak en yakın kaçış noktalarını ziyaret ediniz. Otel veya pansiyondan ziyade size tavsiyelerde bulunduğum bu yerler gönlünüzde önemli izler bırakacaktır ve ufkunuzu genişletecektir. Sadece yaz mevsimi tatili için değil, kültür ve kış turizmi de sizlerin düşünebileceği ve hayatınıza yer vereceğiniz turizm çeşitliliği olması dileğiyle bir sonraki yazılarımda görüşmek üzere.

tatil_6

Etiketler