Akdeniz De Cennet Köşe Antalya

Antalya nın Farklı Bir Yüzü İle Tanışmak İster Misiniz

Dünyanın en gözde turizm merkezleri arasında yer alan Antalya ilinde özellikle yaz aylarının gelmesiyle yerli ve yabancı turist akınına uğramaktadır. Özellikle tatil için Antalya ilini tercih edecek olan gezginler için küçük tavsiyelerde bulunarak güzel bir tatil geçirmelerine olanak sağlayacağız. Sizlere Antalya ilinde gezip görebileceğiniz başlıca turizm merkezlerinden bahsedeceğiz. Bu bilgiler doğrultusunda tatilinize yön vererek Antalya hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

ant1

Antalya nın tarihi ve kültürel gezi yerleri arasında yer alan Ulu camii tarihi görüntüsü ve yıllara meydan okuyan sağlamlığıyla dikkat çekmektedir. Gezi programınıza bu tarihi mekanı da eklemenizde fayda vardır. Ulaşım olarak merkezi bir konuma sahip olan Ulu camii yerli ve yabancı turistlerin uğrak yerleri arasındadır. Görünüm olarak geleneksel Osmanlı mimarisi ile inşa edilen bu camii turist akınına uğramaktadır.

ant2

Bir diğer önemli turizm merkezi olan Antalya nın kalbi niteliğindeki Kale içi semti aynı zamanda mahalleye adını veren özelliğiyle de dikkat çekmektedir. Merkezden Kale içine doğru dar ve uzun bir yolun sonrasında ulaşılan kale içinde sağlı sollu hediyelik eşya dükkanları ve mağazalar yer almaktadır. Özellikle bu ziyaretinizde Kale İçini de ziyaret ederek tarihi geçmişe sahip olan bu turistik yeri gezmiş olabilirsiniz.

ant3

 

Kale içinde yapacağınız ziyarette kısa bir mola vererek Antalya nın tarihi ve yöresel lezzetlerini bulabileceğiniz restoranlar yer almaktadır.Bu restoranlarda yöresel yiyecekleri bulabileceğiniz gibi dünya mutfaklarından lezzetlerinde servis edildiği restoranlar yer almaktadır. Dilerseniz Kale içinde yer alan pansiyon ve butik otellerde konaklama yapabilir ve tarihin kalbinde konaklamanızı gerçekleştirebilirsiniz. Buradaki kısa molanın ardından diğer destinasyon merkezine yola koyuluyoruz.

ant4

 

Özellikle yurt dışından gelen turistlerin ilk uğrak yerleri arasında gösterilen Kemer ilçesine yola koyuluyoruz. Özellikle turistlerin burayı tercih etmelerinin en önemli nedeki yeşilin ve mavinin her tonuna sahip olmasıdır. Burada bol oksijen dolu ortamında tatil yaparken Akdeniz in mas mavi sularında serinleyerek tatil keyfini çıkarabilirsiniz. Buradaki gezimizin ardından dönüş yolu için yola koyuluyoruz. Sağımızda Akdeniz in masmavi suları ve solumuzda ise torosların uçsuz bucaksız ormanları ile seyahatimize son vererek buradaki güzel zamanlarımızı sizlerle paylaşmış olduk. Sonraki gezilerimizde görüşmek üzere.

Etiketler