Denize Sıfır Otellerde Tatil

Kendine Ait Plajı Olan Otellerde Tatil Keyfini Yaşayın

Tatili iple çektiğimiz bir an önce yaz olsun dediğimiz şu günlerde erken rezervasyon avantajlarından faydalanmanın tam zamanı diye düşünüyorum. Türkiye şartlarında çalışma şartları bildiğiniz üzere stresli ve yorucu. Bu sebeple tatil artık bir lüks olmaktan çıkıp zorunluluk haline dönüşmüştür. Bütün bir yıl çalışıp birkaç günlük tatil için iyi bir otel ayarlamak çok önemli. Otel seçiminde en çok dikkat edeceğiniz kriter otelin denize olan mesafesidir. 

deniz

Tatil cenneti olan ülkemizde binlerce otel mevcut. Özellikle Akdeniz ve Ege kıyılarında hala yeni oteller inşaa edilmektedir. Bu sebeple bu kadar otel arasından seçim yapmak oldukça zor. Çünkü sonuç olarak rezervasyon yaptırdığımız oteli genellikle gittiğimizde ilk defa görüyoruz. Tabi burada devreye referans giriyor. Bazı yakınlarımız veya arkadaşlarımız daha önce bir otele gitmişse bu bizim için biraz avantaj. Ama eğer böyle bir referans yoksa işimiz birazcık zor. 

sahil

Yaz tatili denilince akla ilk gelen denizdir. Otelin denize sıfır olması tatilimizin vazgeçilmez ayrıntısıdır. Evet denize sıfır oteller biraz pahalı ama sonuçta en fazla bir hafta tatil yapıyoruz bu yüzden bu ayrıntı çok önemlidir. Kendine ait plajı olan denize sıfır otellerde tatil yapmak büyük bir keyiftir. Kendine ait plajı olmayan otelllerde yararlanabileceğiniz sadece havuzlardır. Sadece havuza girmek için otele gidilmez. Yaşadığınız ilde de havuzu olan tesisler bulabilirsiniz. Yaz tatili dediğimiz olay aslında deniz ve kumdur. Zaten hemen hemen birçok otel herşey dahil sistemi ile çalışıyor ve hizmet aynı sayılır. Otel seçimi yaparken dikkat edeceğiniz en önemli ayrıntı, tesisin denize olan mesafesi ve havuzlarında kaydırak olup olmadığıdır. 

plaj

Denize sıfır olan otellerde zaman kısıtlaması olmadan canınız ne zaman isterse plajdan faydalanabiliyorsunuz. Ama denize uzak olan otellerde servisle gidip gelmek bütün tatilinizi sorunlu geçirmenize neden olacaktır. Hatta bazı otellerin kendine ait plajı bile yok. Halk plajında denize girmek zorundasınız. Bu şekilde bir tatil benim ve benim gibi düşünenler açısından çok zor. Sadece havuzda vakit geçirebilirsiniz. Rezervasyon yaptırırken mutlaka denize sıfır otelleri tercih edin. Kendine ait plajı olan oteller tatilinizin güzel geçmesinde en büyük etkendir.

deniz

 

Etiketler
Online Rezervasyon