Kültürel Seyahatin Deniz İle Bütünleştiği Alaçatı da Yolculuk

Ege Bölgesinin İncisi Alaçatı da Tatilin Keyfini Çıkaracaksınız

Yaz aylarının yaklaştığı şu günlerde eminim ki sizlerde yaz tatilinin hayali ve planlaması içerisindesiniz. Bu nedenle daha önceden gezi programlarımızda ziyaret ettiğimiz Ege nin en gözde turizm merkezlerinden Alaçatı hakkında kısa bilgiler aktararak bölge hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Özellikle Alaçatı gezinizde tarihi ve doğal güzelliklerini fazlasıyla hakim olan bölgede farklı bir atmosferde tatil geçirmiş olacaksınız.

alacati1

Türkiye sınırları içerisinde özellikle yerli turiste ev sahipliği yapan Alaçatı, İzmir in çeşme ilçesine bağlı bir mahalle konumundadır. Burada dikkatimizi çeken mahalle konumunda olmasına rağmen dünyaca ünlü bir turizm bölgesi olması ve herkes tarafından bilinmesi çok ilginç. Alaçatıyı bu denli meşhur yapan başlıca özellikleri ve yöre insanının sıcak kanlılığı herhalde uzun yıllar yerli ve yabancı misafirlerin tatil yapacağı noktalar arasında ilk sıralarda yer alacaktır.

alacati2

Ege denizinin masmavi suları, dağın en tepesinden en alt kısmında deniz ile birleşen yeşillik içerisindeki görüntüsü ve doğal görüntüsü ile Alaçatı taş evleri burada bizleri kendine hayran bırakan özelliklerindendir. Konaklama yapabileceğiniz butik oteller sanki bir yakınınıza ziyarete gelmiş gibi sıcak kanlı ortamı ile tatilinizi gerçekleştirebilirsiniz. Genellikle Alaçatı da yüksek katlı lüks oteller görmek mümkün değildir. Bunun nedeni de sanırım bölgenin doğal görüntüsünü bozmamak olabilir.

alacati3

Egenin incisi Alaçatı ya tatil planlaması yaptığınızda özellikle Mayıs ve Ekim aylarını tercih etmenizi tavsiye ederiz. Bu aylarda özellikle sörf tutkunlarının kamp yaptıkları görülmektedir. Bunun nedeni de özellikle rüzgar açısının sörf turizmine elverişli olmasından dolayı yerli ve yabancı sörfçüler burada kamp yaparak ve farklı etkinlikler düzenleyerek Alaçatının bu denli bilinir olmasına neden olmuştur. Sizlerde bu dönemde amatör sörf yapabilir ve bu eşsiz güzelliği yerinde görebilirsiniz.

alacari4

Alaçatının dar sokakları ve taş evleri arasında butik otelleri ve alt katların da hediyelik eşya satan mağazaları ile cennetten bir köşe olarak insanı kendisine aşık bırakmaktadır. Bu gezimizde hem kültürel seyahate hem de deniz, kum ve güneşe fazlasıyla hakim olabilirsiniz. Bizler Alaçatı da bir gezgin olarak görüp gezdiğimiz yerlerden sizlere bahsetmiş olduk. Sizler Alaçatı da gezerken farklı destinasyon merkezlerini gezebilir ve daha bir çok aktiviteye katılabilirsiniz.

alacati5

Etiketler