Tarihi ve kültürüyle güzel Ankara'yı keşfedelim.

Ankara'da güzel bir gezi planı yaparak yakından tanıyın.

Bu yazımda, ülkemizin başkenti olan Ankara'yı yakında tanıma fırsatı bulabilirsiniz. Türkiye'nin ikinci büyük şehri olan Ankara yaklaşık olarak beş milyon nüfusa sahiptir. Memur ve öğrenci şehri olan Ankara'da altısı devlet üniversitesi olmak üzere toplamda 18 üniversite bulunmaktadır. Yine bürokrasinin kalbi olan Ankara'da her kurumun merkezi buradadır. Ama bunlardan daha da önemli olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün naaşının bulunduğu Anıtkabir Ankaradadır.

ankara_1

İlk meclisin Ankara'da olması ve Kurtluş Savaşı'nın merkezi olması Ankara'yı Türk Tarihi'nin en önemli kentlerinden birisi yapmıştır. Kurtuluş Savaşı Ankara'dan yönetilmiştir. İşgal bölgelerine uzak ve ülkenin ortasında bulunması sebebiyle güvenlikli bir yerdedir. Bu sebeple Atatürk tarafından merkez olarak seçilmiştir ve daha sonra da başkent yapılmıştır.ankara_2

Ankara'yı ziyaret etmek istiyorsanız ilk durağınız kesinlikle Anıtkabir olmalıdır. Anıtkabir Ankara'nın Anıttepe semtindedir. Özellikle milli bayramlarda dolup taşan Anıtkabir, hergün ziyarete açıktır. Anıtkabir'den sonra ziyaret edeceğiniz ikinci yer Eski Meclis'tir. İlk meclis Ulus'tadır. Ulus Ankara'nın en eski yerleşim yeridir. Ulus'a geldiğinizde Hacı Bayram Veli Türbesi'ni, ve Ankara Kalesi'ni ziyaret edebilirsiniz.

ankara_3

Tarihi yerleri gezdikten sonra Kızılay'da gezebileceğiniz birçok kafe resoran ve alışveriş merkezi mevcuttur. Konur Sokak, Karanfil Sokak Kızılay'ın en bilindik yerleridir. Buralarda kafeler, fast food tarzı restoranlar bulabilirsiniz. Kızılay'da birkaç otel bulunmakla beraber, otellerin daha çok olduğu bölge Kavaklıdere Caddesi civarıdır. Burda 5 yıldızlı veya 4 yıldızlı oteller bulunmaktadır. Hilton, Divan Otel, Sheraton, Limak Ambassadore en çok tercih edilen oteller arasındadır. Yine Eskişehir yolu üzeri Armada Alışveriş Merkezi yanında bulunan JW Marriot, Mövenpick, Ramada ve Anadolu Hotel bulunmaktadır.

ankara_4

Ankara'da hafta sonları insanlar piknik alanlarında veakit geçirmektedir. Mogan Gölü, Mavi Göl, Göksu Parkı piknik yapmak için elverişli alanlardır. Ailecek gidip vakit geçirebilirsiniz. Yine Hayvanat Bahçesi, Gençlik Parkı hafta sonu için vakit geçirebileceğiniz merkezler arasındadır. Bu yerler genellikle İlkbahar ve yaz aylarında tercih edilmektedir. Çünkü Ankara soğuk bir şehirdir. Karasal iklimin hakim olduğu Ankara yazları sıcak ve kurak kışları ise soğuk ve yağışlıdır. Ankara soğuğu meşhurdur. Yaz aylarında akşamları bile mutlaka ceketle dışarı çıkabilirsiniz.

ankara_5

Etiketler