Mersin'in İncisi Kız Kalesi

Uygun Fiyatlı Tatilin Adresi Kız Kalesi

Ülkemiz turizm açısından oldukça gelişmiş bir ülkedir. Özellikle Ege ve Akdeniz bölgesi yaz turizmi açısından dünyanın önde gelen turizm bölgelerindendir. Ülkemizde her bütçeye uygun tatil fırsatı bulmak mümkündür. Özellikle Mersin ve çevresi uygun turizm açısından birebir yerlerdir. Mersin Erdemli'de bulunan kız kalesi özellikle yaz aylarının gözde tatil beldesidir. Mersin merkez, Adana, Kayseri ve çevre illerden birçok misafir yaz aylarında Kız Kalesi ve çevresini ziyaret etmektedir.  

kiz kalesi

Kız Kalesi'nin efsanesine gelince, zamanında bir kral kızını kahine götürür. Kahin kızın 9 yaşına geldiğinde bir yılan tarafından sokulacağını söyler. Bunun üzerine kral denizin içine kaleyi inşaa ettirir. Ama rivayete göre yılan yinede kızı sokar. Kız kalesinin hikayesi bu şekildedir. O günden bugüne kadar özellikle yaz aylarında yoğun ziyaretçisi bulunan Kız Kalesi önemli turizm merkezlerinden bir tanesidir. Kız Kalesi'nin plajı ince kumdan oluşur.  

sahil

Mersin Kız Kalesi'nde turizm sezonu nisan ayında açılmaktadır. Plajın hemen yanından bulunan otellerin fiyatları bütçeye uygundur. Sadece bu oteller değil çevredeki yazlıklarda kiralanabilmektedir. Mersin Mezitli'den başlayıp Silifke'ye kadar uzanan sahil tamamen yazlıklardan oluşmaktadır. Mersin aslında turizm açısından çok uygundur ama ne yazık ki Antalya kadar gelişim gösterememiştir. Daha çok uygun fiyatlı oteller, pansiyonlar ve yazlıklar mevcuttur. Çok fazla yabancı turist almayan Mersin Kız Kalesi'nde daha çok yerli turistler tatil yapmaktadır. 

gorunum

Kız Kalesi ve çevresinde tatil yapmak istiyorsanız plajın çevresinde bulunan otel ve pansiyonlardan yer ayırtabilirsiniz. Eğer çevredeki yazlıklardan kiralarsanız Kız Kalesi Plajından sadece şenzlong şemsiye kiralayarak denizden faydalanabilirsiniz. Yaz mevisiminde çok kalabalık olur. Bu sebeple sabah erken saatlerde plaja gitmelisiniz. Plajda şenzlong ve şemsiye ücretleri çok uygundur. Plajında hemen yanında duş alanı mümkün olup ücretsizdir. Ayrıca sahildeki pedallı yunuslardan kiralayıp Kız Kalesi'ne kadar gidebilirsiniz. Kız Kalesi'nin hemen yanında dalış imkanı vardır. Özellikle burası çok temizdir. Kız Kalesi'ne daha çok günübirlik ziyaretçi gelmektedir. Hafta sonları çok kalabalık olur. Bu yüzden özellikle hafta sonu erkenden gitmeniz gerekebilir. Kız Kalesi ve çevresinde birçok lokanta mevcuttur. Bunlar genellikle ayak üstü tarzında salaş mekanlardır. Buralarda bölgeye özgü tantuni, kebap, tavuk şiş gibi lezzetleri tadabilirsiniz.

 

 

Etiketler
Online Rezervasyon