Termal Sularla Yenilenin

Yeniden Doğmuş Gibi Hissedeceğiniz Şifalı Suları Deneyin.

Gün geçtikçe zorlaşan hayat şartları, stres ve sıkıntı hastalıkların daha fazla artmasına neden olmaktadır. Son yıllarda daha fazla para kazanmak hırsıyla gıdaların genetiğiyle oynanması ve vücudumuzun buna karşı savunmasız kalması hastalık çeşidini artırmıştır. Bazen de genetik ve kronik hastalıklar insanları canından bezdirmiş olmalı ki, ilaçlardan sıkılmış insanlar dertlerine derma bulmak amacıyla şifalı sulara yönelmişlerdir.

şifa

Şifalı sular tamamen doğal hiçbir insan etkisine maruz kalmadan doğanın insanlara armağınıdır. Şifalı su kaynağı üzerine veya yakınlarına kurulan termal tesisler birçoğumuz için derman niteliğindedir. Ülkemizde bu yönde faydalanabileceğimiz seçeneğimiz oldukça fazladır. Bir deprem bölgesi olan ülkemizde kırıklı fay hatları her ne kadar deprem riski açısından kötü görünse de şifalı su anlamında önemli yer tutmaktadır. 

 

afyon

 

Türkiye'de termal suların en çok bulunduğu bölge Ege Bölgesi'dir. Bölgenin hemen hemen her ilinde termal tesislere rastlamak mümkündür. Türkiye'nin termal başkenti olan Afyon, şifalı suyun yanında beş yıldızlı otellleriyle misafirlerine konfor ve şifayı aynı anda sunuyor. Korel Termal, Oruçoğlu Termal, NG Güral Afyon beş yıldızlı oteller arasında olup daha düşük standartlarda otelde bulmak mümkündür. 

 

kızılcahamam

Ankara Ayaş, Kızılcahamam, Haymana'da şifalı suların merkezi konumundadır. Ulaşım açısından merkeze yakın olan bu ilçeler özellikle kış aylarında ve haftasonları yüzde yüz doluluk oranına ulaşmaktadır. Haymana'da Grannos Otel, Midas Termal, Doktorun Oteli gibi önde gelen tesisler bulunmaktadır. Kızılcahamam ve Ayaş'ta benzer özellikli otellerde şifa bulabilirsiniz. Türkiye'nin dört bir yanına yayılmış şifa kaynakları birçok hastalığın tedavisinde ön plandadır. 

 

sauna

Termal tesislerdeki şifalı sular, boyun ve bel fıtığı, sinirsel hastalıklar, eklem ağrıları gibi hastalıkların tedavisinde hissedilir derecede rol oynamaktadır. Ortalama 36-42 derece arası olan termal sular hiçbir karışıma maruz kalmaması önemlidir. Bazı termal tesislerde termal suyun odalara kadar çıkması misafirler açısından daha rahat kullanım imkanı sunmaktadır. 

 

terapi

Termal tesislere giden kişilerle yapılan görüşmeler sonucu önemli ölçüde bedensel rahatlama kendini zinde hissetme gibi olumlu tepkilerle karşılaştık. Bu tesislere giden misafirler günlerce hatta aylarca çektiği ağrılardan kurtulmanın ve dünyaya farklı bir gözle bakmanın mutluğunu yaşamaktadır. Termal tesislerde, masaj, çamur banyosu, fizik tedavi, aroma terapi gibi özel uygulamalar rahatsızların tedavisinde kullanılmaktadır.

 

Etiketler