Mistik Yolculuklara İlgi Duyanlara Kültür Rotaları

Tarihe olan ilginizin sizi sürükleyeceği en popüler rotalar

Birçok medeniyeti bağrına basan Anadolu, tarih boyunca farklı kültürlerin etkisinde kalmıştır. Tarihe ilgi duyanlar, maceraperestler, doğaseverlerin yanı sıra yeni yerleri keşfetme arzusu içinde olanları buraya davet ediyoruz. Farklı güzergahlarda ziyaret edebileceğiniz kültür rotalarına gelin birlikte göz atalım. 

lll

1. İdyma Yolu 

Üzerinde bir çok medeniyetin izini taşıyan İdyma Yolu, Muğla ilimizin Gökova sınırlarında yer alıyor. Gökovanın diğer bölgelerle bağlanma rolünü üstlenen tarihi yol, bir çok antik yolun kesişme noktası. İlk kez Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan edilen tarihi yerimizdir. 10 farklı rotası bulunan yolun uzunluğu ise 150 kilometredir. Farklı arayışlar içerisinde olanları keyifli bir yolculuk için İdyma Yoluna bekliyoruz. 

fff

2. Likya Yolu

Likya Yolunun en önemli özelliği ülkemizin ilk uzun mesafeli yolu oluşudur. Ölüdenizden başlayan bu yol Antalyanın Aksu ilçesi sınırlarına dek devam ediyor.540 kilometre uzunluğundaki bu yol üzerinde ayrıca bir çok medeniye ait antik kentleri ve kalıntıları gezebilirsiniz. Yolculuk esnasında karşınıza çıkabilecek antik kentlerimiz; Patara, Sdyma, Pyndai, Apollonia, Myra, Phellos, Limyra, Letoon, Simena, Xanthos ve Olympostur. Birçok sportif etkinliği de yapabileceğiniz alanlara sahip olan bu gezintiye maceraperestleri davet ediyoruz. 

pp

3. Evliya Çelebi Yolu

Tarihin bize sunduğu ünlü seyyahlardan olan Evliya Çelebiye ithafen açılan bu yol, İznikten başlamaktadır. Diğerlerinden farklı olarak yürüyüş ve bisiklet için elverişli yapıya sahiptir. İlk at binme yolu olarak açılan Evliya Çelebi Yolu, 650 km uzunluğundadır. Evliya Çelebi Seyahatnamesinde rota hakkında detaylar yer almaktadır. Aslına sadık kalınarak oluşturulan yol üzerinde, tarihi kasaba ve kalıntılara tanıklık edebilirsiniz. Ayrıca Evliya Çelebi Yolunda muhteşem manzaralı yakalayarak, bol bol fotoğraf çekebilirsiniz. 

ggg

4. Hz. İbrahim Yolu

Hz. İbrahim Yolu, Peygamberler Şehri Şanlıurfadan doğmuştur. Bu tarihi yol, Hz. İbrahimin kutsal topraklara yaptığı yolculuğun izlerini taşıdığından, gezginlerin büyük oranda ilgisini çekiyor. Uzunluğu 1100 km olan Hz. İbrahim Yolu Şanlıurfadan başlayıp, Filistin topraklarındaki El Halil şehrinde sona eriyor. Büyük kısmı ülke toprakları dışında bulunan tarihi yolun, Türkiye içerisindeki uzunluğu 170 kilometredir. Tarihi güzellikler ilginizi çekiyor ise Sonbahar ve İlkbahar mevsimlerinde burayı ziyaret edebilirsiniz. 

Etiketler