Deniz ve doğanın harmanlandığı Antalya ve Türkiye'nin en güzel turistik mekanlarından Kaş

En güzel koylarda gezmenin lüksünü Kaş gezileriyle yaşayın.

Blog dostlarım, bugün sizlere Antalya'nın en güzel yerlerinden biri olan Kaş ilçesinden bahsetmek istiyorum. Yaz aylarının en fazla tercih edilen yerlerinden biri olan ilçe, yerli ve yabancı birçok turistin ilgi odağı yerlerden biridir. Yazın tercih edilen ilçe kışın tercih edilmiyormu derseniz, sadece kafa dinlemek için tercih edilen bir yer olduğu için kışında müdavimleri bulunmaktadır. Ruh ve beden sağlığınızı arındıracak bir yer bence Kaş. Bir otel konaklamasından ziyade, küçük bir çanta ve kişisel malzemelerinizle keşfedeceğiniz mükemmel bir destinasyon.

kas_1

Muğla iliyle komşu olan Kaş, Antalya'ya bağlı olmasına rağmen 189 km uzaklığa sahiptir. Doğa ve denizin bir arada bulunduğu ilçe geziseverlerin en başta tercih ettikleri yerler arasındadır. Gezebileceğiniz birçok tarihi yer, plaj ve doğal güzelliklerin bulunduğu Kaş gelen misafirlere en iyi şekilde ev sahipliği yapmaktadır. Türkiye'nin turizm bakımından en iyi yerlerinden biri bence Kaş. Eğer Kaş gezilerinizi münferit olarak yapıyorsanız, derinlere indikçe keşfedilmemiş birçok yer görebilirsiniz. Deniz ve doğanın harmanlandığı bu yerler adeta sizi büyüleyecektir.

kas_2

Kaş ve çevresinde gezebileceğiniz ve önerdiğim yerlerden birisi Antiphellos Antik Kenti'dir. Bu antik kent M.Ö 1V. yüzyıllarında konumlanmış olup denize karşı bir cephede yer almaktadır. Muhteşem manzarasıyla gelen misafirlerei hem tarih hem de görsel olarak etkilemektedir. O dönemlerde küçük bir yerleşim yeri olarak bulunan kent Phellos limanı sayesinde zenginleşmiş ve buradan ayrılıp bağımsızlaşmıştır. Kaş ilçesinde gezip görebileceğiniz en güzel antik kentlerden biri olan Antiphellos Antik Kenti, yıllar öncesinden bizlere önemli eser ve bilgiler barındırmaktadır.

kas_3

Biraz antik kent gezilerinizi bırakıp deniz ve kumun nimetlerinden yararlanmak istiyorsanız Kaputaş Plajı muhteşem doğa ve deniz manzarasıyla sizi etkileyecektir. Dalış için yurdun dört bir yanından buraya müdavimler akın etmektedir. Kaş ve Kalkan arasında önemli plajlardan biridir Kaputaş. Etrafında otel veya benzeri herhangi bir konaklama merkezi bulunmayan bu doğal plaj, dalgalı ve berrak görüntüsüyle sizi kendisine hayran bırakacaktır. Plaja ulaşımınız merdivenler sayesinde olmaktadır.

kas_4

Bu kadar geziden sonra biraz yemek zamanı. Kaş ilçesinde gidebileceğiniz birçok mekan var. Bu mekanlarda; balık, deniz ürünleri, mezeler, kıymalı mantıi zeytinyağlı tabakları, Halep böreği, patlıcan kebabı ve et çeşitlerini deneyebilirsiniz. Güzel bir yemekten sonra içeceğiniz türk kahvesi de özel sunumuyla akşamın yorgunluğunu unutup Kaş'ın bir sonraki güne hazırlığını başlatacaktır. Stresli şehir hayatından uzaklaşmak ve hatta daha sağlıklı yaşamak istiyorsanız Kaş bu istediğiniz şeyleri barındıran nadir yerler arasındadır.

kas_5

En kısa zamanda uçak veya otobüs biletlerinizi yaptırarak Kaş keşiflerinize başlayabilirsiniz. Antalya'ya bağlı olan Kaş, Muğla iline yakın olduğundan dolayı daha çok bu bölgenin izlerini taşımaktadır. Yeşil ve doğayla baş başa ailenizle geçireceğiniz Kaş gezileriniz sizi birazcık olsun şehir yaşantısından uzaklaştıracaktır. Türkiye turizminin başlıca mimarlarından olan Kaş'a yurtiçi ve yurtdışından birçok misafir ziyaret etmektedir. Kaş üzerinden çeşitli turlar eşliğinde birçok koyuda ziyaret edip denizinden faydalanabilirsiniz.

kas_6

Etiketler