23 Nisan'da Çocuklarınızı Sevindirebileceğiniz Tatil Önerileri

Çocuklarımızın Bayramı Kutlu Olsun

Dünyada çocuk bayramı olarak kutlanan tek bayram 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'dır. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği bu bayram yıllardır neşe içinde kutlanmaktadır. ''Bugün 23 Nisan neşe doluyor insan'' sözünü bilmeyen yoktur. 23 nisanda tüm okullar da tatli bir telaş vardır. Çocuklar bugün için özel olarak hazırlanır. Çeşitli dans gösterileri, şiirler, yöresel oyunlarlar için çocuklar günler öncesinden prova yaparlar. 

bayram

Dünyada kutlanan tek çocuk bayramı olması sebebiyle, bu bayramda dünyanın her ülkesinden çocuklar gelir ve bu şölene ortak olurlar. Her şehrin stadyumları dolar taşar. Mustafa Kemal Atatürk 23 Nisan 1920 yılında ilk TBMM'ni açmış ve ulusal egemenliği halka vermiştir. 1924 yılından bu yana 23 nisan bayram olarak kutlanmaya başlamıştır. Çocuklar için büyük önemi olan bu günde çocukları sevindirmek en büyük görevimizdir.  

anıtkabir

Çocuklarımız bizim en değerli varlıklarımızdır. Onların mutlu olması bizi de mutlu eder. 23 nisanda çocukları okuldaki törenlerden sonra mutlaka iyi vakit geçirebileceği aktivitelere götürmek gerekir. Bu yıl pazar gününe denk gelmesi sebebiyle cuma gününden çıkıp iki günlük kısa bir tatil yapabilirsiniz. Çocuğunuz eğer okuldaki herhangi bir programa katılmayacaksa, Ankara, Abant, Safranbolu, Amasra, Kapadokya, Çanakkale, Ilgaz gibi tatil merkezlerini ziyaret edebilirsiniz. Bu bölgedeki otellerde 23 nisana özel programlar düzenlenmektedir. Özellikle Ankara'ya yapılacak olan bir gezide Anıtkabir'i ziyaret etme fırsatı bulabilirsiniz. Bazı okullar günübirlik Ankara turu düzenleyebiliyor. Eğer okulda böyle bir program yoksa mutlaka Anıtkabir'i ziyaret etmelisiniz. Ankara'ya olacak gezide eski meclisi, Etnografya müzesi ve kaleyi ziyaret edebilir, 23 Nisan törenine katılabilirsiniz. 

doga

Çanakkale ülkemizin tarihi açısından çok önemli bir yere sahiptir. Türkiye Cumhuriyeti'nin ön sözü gibi olan Çanakkale Savaşı'nda yüzbinlerce askerimiz şehit olmuştur. Şehitliği ve cepheleri çocuklarınıza gezdirerek onlara vatanın ne şartlarda kazanıldığını anlatabilirsiniz. Abant ve Safranbolu doğal ve tarihi açıdan önemli turizm beldeleridir. Yine bu bölgeler kısa tatiller için uygun olabilir. Kapadokya en çok ziyaret edilen turizm merkezlerinin başında gelir. Ürgüp, Avanos ve Göreme gibi civar yerleri ziyaret edebilir çocuklarınızla güzel bir tatil geçirebilirsiniz. Amasra, tarihi ve doğal güzellikleriyle 23 nisan tatili için oldukça uygun bir yere sahip. Amasra Kalesi, Amasra Müzesi, Direkli Kaya gibi yerleri ziyaret edebilirsiniz. 

assos

 

Etiketler
Online Rezervasyon