Merkezefendi, Denizli iline bağlı bir ilçedir. Denizli'nin en kalabalık ilçelerinden biri olan Merkezefendi'nin yüz ölçümü yaklaşık olarak 28.242 hektardır. Merkezefendi ilçesinde, uygun fiyatlara konaklama imkanı sunan sayfamız üzerinden en iyi Merkezefendi otellerini inceleyebilirsiniz.
Merkezefendi adını 15. ve 16. yüzyıllara damgasını vuran, bilgi ve tecrübesi ile gönüllerde taht kuran, 1526 yılında Manisa'da kurulan Darrüşşifa'nın başına geçirilen Merkez Efendi'den almıştır.
Zengin tarihi ve kültürel yapısı ile dikkat çeken Merkezefendi'de geçireceğiniz konaklamanızı en iyi şekilde planlamak için, Merkezefendi otel tavsiyelerimizi inceleyebilirsiniz.
Nüfusu
Denizli'nin en kalabalık 2. ilçesi olan Merkezefendi, 311.177 kişilik nüfusa sahiptir. İlçenin yüz ölçümü yaklaşık 28.242 hektar olup, 354 rakıma kuruludur. Merkezefedi otellerinde geçireceğiniz konaklamanız boyunca, Denizli ilinin önemli turizm merkezleri olan Pamukkale, Sarayköy, Babadağ gibi bölgeleri de gezip görebilirsiniz.
Havalimanı
Merkezefendi otellerinde geçireceğiniz konaklamalarınızda, Çardak ilçesinde yer alan Denizli Çardak Havaalanı'nı değerlendirebilirsiniz. Merkezefendi'den havaalanına 62 Km mesafe bulunmaktadır.
Otogarı
Merkezefendi otellerinde geçireceğiniz konaklamalarınızda, hava yolu ile ulaşıma alternatif olarak, kara yolunu tercih etmeniz durumunda İzmir yolu üzerinde yer alan Denizli Şehirlerarası Otobüs Terminali'ni değerlendirebilirsiniz.
Turizm Müdürlüğü
Merkezefendi'nin tarihi geçmişi ve kültürel yapısı ile ilgili Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden bilgi alabilirsiniz. El sanatları ve Denizli'nin turistik merkezlerine yakın konumuyla dikkat çeken ilçenin tarihi 1460'lı yıllara dayanmaktadır.
İklim ve Doğal Bitki Örtüsü
Denizli ilene bağlı en büyük 2. ilçe olma özelliği taşıyan Merkezefendi'nin, bitki örtüsü makidir. Bölgenin %59'unu ormanlar oluşturmaktadır. Ege bölgesi'nin doğusunda yer alan bölge; alçak ve yüksek ovalar, yaylalar ve dağlardan oluşmaktadır. Bölgenin yıllık ortalama en yüksek sıcaktığı 34 derece, en düşük sıcaklığı ise 2 derece civarındadır. Bitki örtüsü bakımında oldukça zengin olan bölgede; ıhlamur, kızılağaç, fındık, kestane, söğüt, erelti gibi bitki türleri yetiştirilmektedir.
Yeme İçme Olanakları
Yöresel lezzetleri ve mutfak kültürü bakımında oldukça zengin olan Denizli'nin Merkezefendi ilçesi; börülce çorbası, tarhana çorbası, ovmaç çorbası, tas kapaması, kumbar dolması, sirkeli et, tandır, kol dolması, ciğer sarma, arabaşı, saçta işkembe gibi yöresel yemekleri ile ünlüdür.
Popüler Eğlence Mekanları
Merkezefendi otellerinde geçireceğiniz konaklamanız sırasında, Denizli'nin, doğa ve şehir manzarasının tadını çıkarabileceğiniz, canlı müzik dinletileri sunan mekanlarda keyif dolu anlar geçirebilirsiniz.
Gezilecek Yerler
Merkezefendi otellerinde geçireceğiniz konaklamanız boyunca; yerli ve yabancı bir çok turisti ağırlayan, dünyaca ünlü Pamukkale travertenleri, kırmızı su travertenleri, Karahayıt ve Yenice'nin şifalı suları, tarihi Kaleiçi çarşısı, Kaklık ve Keloğlan Mağaraları gibi turistik yerleri keşfedebilirsiniz. Ayrıca, antik çağın kutsal kentlerinden olan; Hierapolis, Tripolis, Colossae, Heraclia görülmesi gereken tarihi değerlerdendir.