Akdeniz yemeklerinin Başkenti Hatay Yöresel Lezzetleri

Künefesi, İçli Köftesi ve Sosları ile Hatayın Ünlü Yemeklerini Yerinde Görelim...

Akdeniz in doğu kıyısında yer alan ve Türkiye nin önemli turizm ve kültürel imkanlarına sahip olan Hatay ile ziyaretçilerine bir tatilde bulabileceğinden fazlasını vermektedir. Bu yazımızda Hatay ile ilgili bilgiler ve yöreye özgü yemeklerinden kısaca bahsedebiliriz. Büyük şehirlerde sıklıkla karşımıza çıkan Hatay yemekleri, restoranlarda servis edilmekte ve Türkiye ye tanıtılmaktadır. Gelin bu lezzetlere daha yakından ve direk mutfağından öğrenelim.

hatay1

Hatay ili Türkiye nin 13. Büyük şehirleri arasında ve 1 milyon 550 bin nüfusa sahip. Akdeniz kıyılarının doğu kısmında yer alan Hatay yöresel lezzetleri ve kültürel değerleri ile Türkiye nin önemli turizm merkezleri arasında yer almaktadır. Gaziantep, Adana, Osmaniye, gibi şehirlerle sınır olup yöresel lezzetlerinin bu denli önemli olmasına büyük etki etmektedir.

hatay2

Hatay ziyaretimizde ilk olarak Hatay ın önemli ilçeleri arasında yer alan Antakya dan başlayalım. Antakya Hatay kadar adını duyurmuş ve lezzetli yemeklerin başkenti görünümüne kavuşmuştur. Burada Hataya özgü lezzetler arasında Kağıt Kebabı, Oruk, Semirsek, Tepsi Kebabı, Humus, Künefe, Peynirli irmik helvası, Küflü Çökelek, İçli Köfte gibi lezzetler Hatay ile özdeşleşmiş ve Dünyanın her yerinden misafire bu lezzetleri sunmaktadır. Hatay ın bu denli lezzetli yiyecekler üretmesinde hiç şüphesiz sosları ve yörenin elverişli toprakları büyük önem göstermektedir.

hatay3

Sizlere Hatay yemeklerinden bahsederken en önemlileri arasında Künefe den bahsedeceğiz. Hatay ın en meşhur restoranlarından birinde mola veriyoruz ve bu lezzeti yerinde görerek ustalarımızdan yapılışı hakkında kısaca bilgi alıyoruz. Burada işin sırrı Künefe nin Bakır bir tepsi ile pişirilmesi ve sunum yapılmasıdır. Çiğ künefenin lifler haline dönüştürülerek Bakır tepsi üzerine serilmesi ve Hatay a özgü kendi üretimleri olan Künefe peyniri ile iç harcı hazırlanıp pişirilmeye bırakılıyor. Burada pişirme konusunda dikkatimizi çeken sürekli çevrilerek kısık ateşte pişirilmesidir. Üzerine hazırlanan şerbet eşliğinde sıcak olarak servis edilen bu lezzeti kesinlikle yemenizi tavsiye ederiz.

hatay4

Hatay ile özdeşleşmiş diğer bir lezzet ise şüphesiz içli köftedir. Hemen hemen her restoranda ve seyyar büfelerde bu lezzeti görebilmek mümkün. Hatay ın meşhur içli köftesi, maharetli elerlin ve yöreye özgü malzemelerin bir araya gelmesiyle eşsiz bir lezzete kavuşmaktadır. Bu gezimizde sizlere Dünyaya nam salmış bu iki lezzetten bahsettik. Daha bir çok lezzeti bünyesinde barındıran Hatay da yapacağınız ziyaretlerde bu lezzetleri tadabilme imkanına sahipsiniz.

hatay5

Etiketler
Online Rezervasyon