Dünya miraslarından Nevşehir'i yakından tanımanın zevkini yaşayalım

Türkiye turizminin en değerli mirası Nevşehir

Sevgili blog okuyucularım, sizlerle paylaşımları gün geçtikçe verdiğiniz destekler sonucu artırmaktayım. Yeni yerler görmenin ve size tanıtmanın heyecanı beni daha da gezip görmeye teşvik etmektedir. Dolayısıyla bu geçen zamanların değerini daha da önemsemekteyim. Her günün bir sonraki günden farklı olmasını sizler sayesinde hissettiğim için de mutluyum. Bu gezilerim bana hayatımda birçok deneyim ve ders çıkarmıştır. Yine dünyaya gelsem aynı işi tekrar yapmak için can atardım. Gezmek ve yeni yerler görmenin heyecanını mutlaka hayatınıza katın.

nevsehir_1

Bugün sizlerle Nevşehir'e doğru yola çıkıyoruz. Birçok turistin yıl boyunca ziyaret ettiği yer, hem yurt içi hem de yurt dışı birçok misafirin ilgi odağı olmuştur. Harika bir yapılaşmanın içinde kendinizi kaybedeceğiniz Nevşehir hem büyüleyecek hem de sizi şaşırtacaktır. Yemekleri, kültürü, doğası ve tektonik oluşumlarla sizleri büyüleyecek Nevşehir, Türkiye'nin en güzel turizm yerlerinden biri olarak konumlanmıştır.

nevsehir_2

Balon turlarının revaçta olduğu Nevşehir, günün ilk ışıklarıyla çıktığınız bu seferinizde sizlere eşlik edecektir. Güneşin bu kadar güzel doğuşunu belki başka hiçbir yerde yaşayamayacağınız Nevşehir, Türkiye'de bizlere bahşedilmiş ender şehirler arasındadır. Müthiş bir yapılaşmanın yukardan görüntüsünü izlemek sizleri hem şaşırtacak hem de büyüleyecektir. Bu eşsiz deneyimi yaşamak için buraya gelmeniz lazım. Yaklaşık 1 gezi fiyatı 100 veya 120 dolar arasında değişmektedir.

nevsehir_3

Buraya geldikten sonra etrafta çeşitli hediyelik eşya satan veya peribacası şeklinde yapılan şarap şişelerinden mutlaka temin ediniz. Nevşehir'in en güzel üzüm bağlarından yapılan bu şarapların içimi de çok güzeldir. Hem bir anı hem de sofranızı neşelendirmek için alacağınız bu şaraplar Nevşehir'den kalan güzel bir hatıra olacaktır. Hediyelik tabak ve resim gibi malzemeler de bulabilirsiniz.

nevsehir_4

Nevşehir Dünya miraslarından biri olarak Türkiye'nin en güzel şehirlerinden biri olarak konumlanmıştır. Buranın değerini umarım gelecek nesillere aktararak sağlayabiliriz. Müthiş bir oluşumu olan Peribacaları ve Nevşehir'in tarihi dokusu, buranın havasını soluduktan sonra daha iyi anlayabilirsiniz. Anlatılmaz yaşanır felsefesini en iyi görebileceğiniz yerler arasında olan Nevşehir, ileride güzel bir anı olarak hatıralaranızda kalacak bir deneyimdir bence.

nevsehir_5

Etiketler