Tatilin En Uygun Dönemi Eylül Ayı

Ucuz Tatil İçin Eylül Ayını Tercih Edin

Turizm cenneti oan ülkemizde tail yapmayan kimse kalmasın diye size uygun fiyatlı tatil için ipuçları vermeye çalışacağım. Yaz mevsiminin son günlerini yaşadığımız bu günlerde, kimimiz tatilini yaptı. Ama hala tatil yapmak isteyipte tatil yapamayan birçok kişi var. Temmuz ve Ağustos ayı tatilin en gözde ayları. Bu sebeple fiyatlarda one göre yüksek. Orta gelirli aileler için temmuz ve ağustos ayları biraz pahalı oluyor. Bu sebeple okulların açılmasından sonra özellikle fiyatları yarı yarıya düşmekte. Bu da yüksek bütçesi olmayan insanlar için tatil imkanı sunmaktadır. 


tatil

Bu sezon temmuz ve ağustos ayları oteller açısından çok memnun edici değildi. Bazı oteller bu dönemlerde yoğun değildi. Fiyatların yüksek olması ve yetkililer tarafından düşürülmemesi, ayrıca siyasi anlamda yaşanan krizler turizm ülkesi olan Türkiye'yi oldukça etkiledi. Eylül ayı başında malum Kurban Bayramı var. Kurban bayramı sonrası otellerde yüksek doluluk bekleniyor. Özellikle 18 eylüle kadar otellerin doluluk oranı yüksek. Bunun sebebi fiyatların diğer aylara göre daha uygun olması. Özellikle Antalya bölgesi temmuz ve ağustos ayında çok bunaltıcı oluyor. Bu sebeple bazı tatilciler özellikle eylül ayını tercih etmektedir. Akdeniz, Ege bölgesine göre sıcaklık bakımından eylül ayında daha sıcak. Hem diğer aylar gibi bunaltıcı havası da yok. Bence temmuz ve ağustos aylarında düşük standartlarda bir otele gitmektense aynı fiyata eylül ayında denize sıfır beş yıldızlı bir otelde tatil yapmak daha mantıklıdır. Tabi bu şartları müsait olan kişiler için geçerli.  


aqua

Eylül ayında en çok tercih edilen bölge kuşkusuz Akdeniz Bölgesi. Eylül ayı sıcaklık ortalaması en yüksek olan bölge Akdeniz. Özellikle Antalya ve ilçeleri tatil cenneti adeta. Antalya'nın her yerinde otel bulabilir ve tatiliniz geçirebilirsiniz. Kemer, Alanya, Manavgat, Side Antalya'nın en gözde tatil merkezleridir. Temmuz ya da ağustos ayında kişi başı 500 TL olan bir otel eylül ayı sonunda neredeyse 200 TL'ye kadar düşmektedir. Bu lüks bir otelden örnektir. Daha uygun fiyatlı bir otelin kişi başı fiyatı neredeyse bir restoranda yemek fiyatına kadar düşmektedir. Tatili uygun fiyata yapmak için aslında birçok fırsat var. Bu fırsatları değerlendirmek için daha çok araştırma yapmak gerekiyor. Ayrıca acentalar ve tatil sitelerini de kontrol etmek gerekli.  

Etiketler