Kum, güneş ve eşsiz bir sahil için ideal Kuşadası plajları

Kuşadası plajlarını keşfetmenin tadına varalım.

İzmir, Türkiye'nin önde gelen turizm cennet yerlerinden birini oluşturur. Bu mükemmel şehir turizmin doruğunu yaşayabileceğiniz birçok güzel yerlere sahiptir. Blog yazan ve blog sayfamı takip eden arkadaşlarımla beraber İzmir'i tanıtmak ve burada bulunan ilçe, otel, plaj ve bunun gibi yerleri tanıtmak benim için eşsiz bir deneyim. Bugün sizlere İzmir çevresine yakın Aydın'a bağlı Kuşadası plajlarını tanıtmak istiyorum.

kusadasi_1

Aydın'ın turizm bakımından en gelişmiş yerlerinden biri olan Kuşadası Türkiye'nin ekonomik ve turizm bakımından en gelişmiş yerlerinden biridir. Özellikle liman şehri olmasından dolayı buraya gelen birçok gemi, bölgenin ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır. Her yıl yaz sezonunda büyük cruise gemilerinin Kuşadası limanına yanaşmalarından dolayı bölge esnafı geçiminin büyük bir kısmını buradan sağlamaktadır.

kusadasi_2

Kuşadası ve çevresinde tatilinizi doyasıya yaşayacağınız birçok plaj bulunmaktadır. Bu plajların kimi ücretsiz kimi belirli bir ücret karşılığında şezlong ve şemsiye kiralayarak yapabileceğiniz tatilin ilk adımını oluşturmaktadır. Özellikle Davutlar ve Güzelçamlı beldeleri Kuşadasının en elverişli yerlerinden biridir. Gidebileceğiniz adım başı plajlar burada sizleri bekler.

kusadasi_3

İzmir, Aydın çevre il ve ilçelerden bu plajlara birçok misafir gelmektedir. Kumu ve temizliği bakımından çok güzel plajlardır. Belediyenin her 100 metrede bir halkın denizden sonra yararlanması için ücretsiz duş imkanı da yararlanabileceğiniz unsurlardandır. Uzun bir sahil şeridine sahip Davutlar ve çevresi, Türkiye'nin sayılı sahil şeridine sahiptir. Denizin bazı yerleri çakıl ama geneli kum olan Kuşadası plajları gelen misafirlere güzel bir tatil imkanı sunmaktadır.

kusadasi_4

Bölgede gidebileceğiniz plajlar arasında; Yılancı Burnu, Selçuk Pamucak Plajı, Papaz Plajı, Long Beach, Sevgi Plajı, Şehiriçi Plajı, Kuştur Halk Plajı, Kadınlar Denizi Plajı, Green Beach Plajı en ünlü plajlar arasındadır. Bunun dışında irili ufaklı daha birçok plaj bulunmaktadır. Otellerin de kendine özgü plajlarından da günü birlik belirli bir ücret karşılığında yararlanabilirsiniz.

kusadasi_5

Bir kaçış noktası arıyorsanız yaz veya kış sezonu farketmeksizin önerdiğim ilçelerden biri Kuşadası. Hemen bir uçak veya otobüs bileti bularak tatilinizi planlayınız. Etrafta birçok alternatifin olduğu Kuşadası, hem yaz hem de tarihi gezilerinizin mimarı olacaktır. Kuşadası deneyimlerim diğer bölgelerden benim için her zaman farklıdır. Özellikle emeklilere tercihleri bakımından ilk sırada düşünecekleri bir yer olarak her zaman tavsiye ederim.

kusadasi_6

Etiketler