İstanbul Çevresinde Çocuklu Ailelere Özel Haftasonu Önerileri

Haftasonlarını çocuklarınız İle değerlendirebileceğiniz doğa harikası destinasyonlar...

Büyükada

Haftasonunu çocuklar ile değerlendirebileceğiniz listenin en başında Büyükada gelir. İstanbul dışına çıktığınızı hissettiren farklı bir atmosferi var. Ulaşımı oldukça kolay olan Büyükada, Beşiktaş, Eminönü ve Bostancı üzerinden sefer yapan vapularla günübirlik gidiş dönüş yapabilirsiniz. Büyükadada çocuklarla yapabileceğiniz aktiviteler ise; faytonla gezintiye çıkabilir, çocuklara yönelik bisikletlerden kiralayarak tur yapabilirsiniz. Aya Yorgi Kilisesinin tarihi dokusunu keşfedebilir, denize girebilir, bol bol fotoğraf çekebilirsiniz. Üstelik ailelere yönelik çok fazla mekan bulunuyor. Özellikle minik turistlerimizin hoşuna gidecek tarihi dondurmacıya uğramayı unutmayın.

bbb

Belgrad Ormanları

İstanbulun kasvetli havasından uzaklaşmak için soluklanabileceğiniz destinasyonlardan biri. Yürüyüş ve koşu parkurunun yanı sıra, göletleri ve bol oksijenli havası huzur veriyor. Çocuklarınızın doyasıya eğlenebileceği, doğa ile iç içe özgürce oyun oynayabileceği bir alan sunuyor. En uygun zaman sabah saatleri hem daha sakin oluyor hem de kahvaltı için ideal bir mekan. Dilerseniz mangal yapabileceğiniz kısımlar da bulunuyor. Doğa fotoğrafları çekmek isteyenler için ise en uygun mevsim sonbahar ve ilkbahar. Sarıyer ilçe sınırları içinde çatalca Yarımadasında bulunduğundan ulaşımı oldukça kolay. 

Polonezköy

İstanbulluların genellikle haftasonu kaçamağı yaptıkları Polonezköy, yeşillikler içinde şirin mi şirin tarihi bir köy. Doğa ile tarihi zenginliği bir arada sunan Polonezköy, diğer destinasyonlardan biraz daha farklı. İçerisinde at çiftliği, yürüyüş parkuru, kafe ve restoranların yanı sıra çocuklar için oyun alanları da mevcut. Üstelik tarihi kilise ve müzenin yanı sıra, şirin mi şirin evleri de görsel şölen sunuyor. Piknik yapabileceğiniz ideal mesire yerlerinden olan Polonezköy gezinizi Haziran ayında düzenlenen Kiraz Festivali dönemine denk getirerek farklılık yaratabilirsiniz. 

Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi

İstanbulun keşfedilesi saklı güzelliklerindendir Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi. 1995 yılında Ali Nihat Gökyiğit tarafından eşine özel hatıra parkı amaçlı kurulan bu bahçenin adını ilk kez duyanlar olabilir. 8 kısımdan oluşan bahçenin toplam alanı 32 hektar büyüklüğünde ve 50.000 ağacın yanı sıra çeşitli bitki türleri bulunuyor. Hem yetişkinler hem de çocuklar için keyifle vakit geçirebileceğiniz bir yer. Araştırma merkezi olduğu için çocuklara özel kurslar da mevcut. Haftasonlarınızı Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesinde aileniz ile birlikte bitki türlerini keşfederek keyifli kılabilirsiniz. 

 

Etiketler
Online Rezervasyon