Haftasonu Abant Kaçamağı

Tabiatın İnsanlara Hediyesi Abant

Ülkemizin coğrafi ve özel konumundan dolayı dünyada birçok turizm türünün yapılabildiği nadir ülkeler arasındadır. Mesela Antalya'da Konyaaltı Plajı'nda denize girebilirken, Saklıkent'te kayak yapabilirsiniz. Yine ülkemizin doğusunda kar bir metreye ulaşmışken Abant'ta kış güneşinin keyfini çıkarabilirsiniz. Ülkemiz dört mevsimin aynı anda yaşandığı yeryüzünün cennetidir. Abant bölgesi de bu cennetin oksijen kaynağıdır. 

Abant

Haftasonları çalışanların iple çektiği vakitlerdir. Haftaiçinin yorgunluğunu bir nebze atmak ve yeni haftaya ruhen ve bedenen dinlenmiş olarak girmek bizim için çok önemlidir. Hepimiz farklı sektörlerde bedenen ve ruhen yorulmaktayız. Bu sebeble haftasonu tatili herkes için büyük önem taşıyor. Ülkemizde haftasonu gidilebilecek tatil merkezleri fazlasıyla mevcut ve bunlardan en önde geleni Abant'tır. Abant Tabiat Parkı içerisinde göl, yeşil, oteller ve restoranların bulunduğu bir doğa harikasıdır. göl

Abant Gölü, özellikle Ankara ve İstanbul'a yakınlığı nedeniyle yoğun ziyaretçi akınına uğramaktadır. Özellikle bahar aylarında ailesiyle haftasonu kaçamağı yapıp şehrin gürültüsünden uzaklaşıp sakin ve huzurlu bir tatilin adresidir Abant. Balayı çiftleri, sevgililer, aileler bir nefes almak için Abant'ı tercih ederler. Hemen hemen her mevsim yoğunluğu ile ön plana çıkmaktadır. Abant insanların ruhuna hitap eden tabiatın insanlara sunduğu hediye gibidir. 

 

Göl kenarındaki banka oturup eşinize sevgilinize sarılıp güneşin batışını izlemek gibisi yoktur. Göl çevresinde yürüyüş yapabilirsiniz, ata binebilirsiniz, fayton turuna katılabilirsiniz, sandal gezisine katılabilirsiniz, bisikletle göl çevresinde gezebilirsiniz, göl kıyısındaki restoranşarda yemek yiyebilirsiniz ve bol bol fotoğraf çekebilirsiniz. Abant Ankara'ya 225 km, İstanbul'a 258 km mesafededir. Özel aracınızla rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Otobüsle gelmek isterseniz, Bolu otogara gelip burdan her saat başı olan Bolu-Abant Gölü seferleri ile Abant'a ulaşmak mümkündür. Konaklama için Büyük Abant Oteli, Taksim Abant Palace ve Abant Köşk size beş yıldız konforunu sunacaktır. Büyük Abant ve Taksim Abant otelleri yarım pansiyon hizmet vermektedir. Abant Köşk oteli oda kahvaltı konseptinde hizmet vermektedir. Konaklama yapacak misafirlerin bu ayrıntıya dikkat etmesini tavsiye ederim. Bu haftasonu kendinize ve sevdiklerinize bir iyilik yapın, Abant otellerinden yerinizi ayırtın. Tabiatın bizlere sunduğu bu güzellikleri yerinde görün. Şuna eminim ki Abant'a doyamayacaksınız.


 

 

 

 

Etiketler