Hacı Bektaş Veli'nin Kenti Nevşehir

Tarihi, Doğa ve Termalin Adresi Nevşehir

İç Anadolu'nun önemli turizm şehirlerinden birisi olan Nevşehir sizler için incelemeye aldım. Nevşehire yapılacak olan gezilerinizde size yol göstermesi açısından bilgileri bir araya topladım. Nevşehir tarihi ve doğal güzellikleriyle adeta açık hava müzesi şeklindedir. Birçok organizasyona ev sahipliği yapmaktadır. Sportif organizasyonların yanı sıra dizi-film çekimlerinin de yapıldığı şehirdir.  

KAPADOKYA

Nevşehir turizm açısından çok çeşitli alternatifleri bize sunmaktadır. İlk akla gelen yerler arasında Ürgüp ve Avanos bulunmaktadır. Göreme Açık Hava Müzesi, Ürgüp Vadisi, Hacı Bektaş Veli Müzesi, Derinkuyu Yeraltı Şehri, Temenni Tepesi, Kaymaklı Yeraltı Şehri, Ihlara Vadisi, Zelve Ören Yeri gezebileceğiniz yerler arasındadır. Bölgede genellikle butik oteller bulunmaktadır. Uygun fiyatlı otel seçenekleri de mevcuttur. Kapadokya mutlaka görmeniz gereken yerler arasındadır. Bölgedeki yüksek bir yerden Kapadokya'yı kuş bakışı izlemek büyük bir keyiftir.

urgup

Her mevsimde bu bölgeye gezi düzenleyebilirsiniz. Çünkü her mevsimde ayrı bir güzelliğe bürünen Nevşehir görülmesi gereken yerler arasında ilk sırayı almaktadır. Kapadokya'da balon turlarına katılıp kendinizi ödüllendirebilirsiniz. Biraz pahalı bir aktivite olup bütçenizi sarsmayacaksa mutlaka denemenizi tavsiye ederim. En son gittiğimde kişi başı 450 TL civarındaydı. Kapadokya'da birçok milletten insanı görmek mümkün. 

peri bacalari

Nevşehir şifalı sularıyla da ünlü bir şehirdir. Termal su özellikleri birçok hastalığa iyi gelmektedir. Bel- boyun fıtığı, mide ve bağırsak hastalıkları, eklem ve romatizma hastalıkları için şifa arayan birçok kişi burdaki termal tesisleri ziyaret etmektedir. Roza Resort, Kozza Termal Suit, Dadak Termal, İnan Termal, Sanitas Thermal, Tera Life Termal, Divaisib ve Termalya Otel yararlanabileceğiniz tesisler arasındadır. Nevşehir hem termal hem de tarihi ve doğal güzellikleri açısından oldukça zengin bir turizm şehridir. 

termal

Nevşehir'e uçak yada karayoluyla ulaşım mümkündür. Bölgeye düzenlenen turlara katılmayacaksınız, Nevşehir'e hemen hemen her ilden otobüs bulmanız mümkündür. Tabi Kapadokya bölgesini gezerken mutlaka bir araca ihtiyacınız olacaktır. Araba kiralayarak daha rahat bir gezi yapmanız mümkün olacaktır. Müzeler için fiyat öğrenciler için 20 yetişkinler için 40 TL'dir. Bölgeye yapacağınız gezide hatcayacağınız her ücret inanın buna değecektir. Peri Bacalarını görmek için binlerce km uzaktan gelen yabancı turistler bile var. Bence ayağınızın dibindeki bu tarih kokan bölgeyi mutlaka gezin ve görün derim.

Etiketler
Online Rezervasyon