Potansiyel bir gurme turizmi ülkelerinden Türkiye'de yemek kültürü

Ülkemizin farklı şehirlerinde farklı lezzetleri keşfediyoruz

Kendime ayırdığım uzun bir tatil döneminden sonra yine siz blogsever arkadaşlarla buluşmanın heyecanı içindeyim. Gittiğim yerlerden bilgiler sunmanın keyfini yeniden sizlerle paylaşmam beni inanılmaz mutlu etmektedir. Türkiye'nin eşsiz bir cennet olduğunu blog yazmakla başlangıcını yapmam benim en büyük kazancım olarak bakmaktayım. İnanılmaz keyifli yolculuklar, yemekler, tarihi mekanlar ve bunun gibi birçok yerin keyfini yaşadığım ve paylaştığım için, bu paylaşımlarda bana destekleriniz için çok teşekkür ediyorum. 

gastro_1

Bugün sizlere Türkiye'nin çeşitli yerlerinde tadına baktığım bazı yemek çeşitlerinden bahsetmek istiyorum. Damak zevkimin bir gurme olmasam da iyi olduğunu söyleyen arkadaşlarım, neden böyle bir yazı da yazmıyorsun demesiyle başlayan bu serüven, beni ülkemizin farklı yerlerinde bulunan yöresel tatlara yönlendirmesine yardımcı oldu. İnanılmaz bir yemek kültürüne sahip olduğumuz ülkemiz, beni gittiğim her yerde büyük bir şaşkınlık içerisinde kalmama sebebiyet verdi. Bu kadar yemek çeşidinin bir arada olduğunu inanın ben de bilmiyordum. 

gastro_2

Şehir hayatında fast food tüketim şeklinden dolayı bu yerel tatların unutulması büyük kayıp bence. Doğu gezilerimde özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine kültür gezilerimi yaptığım zamanlarda et yemeklerinin türlü türlü çeşidine rastladım. Eğer vejeteryan değilseniz bir et yemeği cümbüşü sizi beklemektedir. Açık otlanma alanlarının daha geniş olduğu bu bölgeler, hayvanın da iyi beslenmesine sebep olduğu için buralardaki etin lezzeti de farklı olmaktadır. Bu bölgelere gittiğiniz vakit mutlaka bu lezzet duraklarına uğramanızı ısrarla tavsiye ederim.

gastro_3

Biraz daha Ege ve Marmara bölgesine geldiğiniz vakit, zeytinyağlı yemeklerin eşsiz lezzetlerine rastlayabilirsiniz. Özellikle doğal yağlarla yapılan birçok sebze yemeği sizleri bütün ihtişamıyla karşılayacaktır. Ege ve Marmara bölgesinden geçiyorsanız mutlaka köyün birinde durup bu yağlardan temin etme şansınız bulunmaktadır. Hem fiyat olarak daha uygun hem de endüstriyel yağ yerine, halis muhlis doğal bir şekilde temin edebilirsiniz. Bölgede bulunan bazı yazlıkçılar şehirdeki evlerine dönme zamanında buralardan kilolarca yağ temin ederek bütün bir kışı çıkarabiliyorlar. 

gastro_4

Bence şanslı bir ülkede yaşıyoruz. Aslında biraz daha kıymet bilinse gurme turizm alanında başlatacağımız faaliyetler ülke reklamı açısından bir kat daha iyi olacaktır. Aslında gurme turizmi yapan birkaç firma var ama bunların sayısı ne yazıkki yetersiz kalmaktadır. Böyle bir kültürü kendi içimizde yaşamamızın güzelliği yanında neden dışarıya taşımadığımıza anlam veremiyorum. Umarım ileriki senelerde turizmin bir parçası olarak bu güzelliklikleri hepberaber yaşamak dileğiyle.

gastro_5

Etiketler
Online Rezervasyon