Ankara'ya Yakın Hafta sonu Tatil Önerileri

Ankara Çevresinde Gidilebilecek Hafta sonu Tatil Yerleri

Hafta sonları herkesin iple çektiği günlerdir. Geçen haftanın yorgunluğunu atıp yeni haftaya zinde başlamak için haftasonu tatili bizim için çok önemlidir. Özellikle ülkemizdeki çalışma şartları bunu zorunluluk haline getirmiştir. Büyükşehirlerde yaşayan insanlar için hafta sonu tatili çok daha önemli hale gelmiştir. Yaşadığınız yer ne kadar kalabalıksa stres, sıkıntı, trafik ve benzer sorunlar daha fazladır. Türkiye'nin en büyük ikinci ili olan Ankara için hafta sonu tatil yerlerini beraber inceleyelim. 

hafta sonu

İlk durağımız Ankara'ya yaklaşık bir saatlik mesafede olan Haymana, Kızılcahamam, Beypazarı ve Ayaş'tır. Ankara'nın termal merkezi olan bu bölgeler özellikle hafta sonu inanılmaz kalabalıktır. Mili Parklar ve çevresi Ankaralıların en çok tercih ettiği yerler arasındadır. Kaplıca suyu olması hasta misafirlerin yanı sıra dinlenme ve yenilenme isteyen ziyaretçiler tarafından özellikle tercih edilmektedir. Bu bölgelerde konaklamanın yanı sıra piknik yapma olanağı da bulabilirsiniz. 

termal

İkinci durağımız Ankara'ya 240 km uzaklıkta olan Abant. Mili Park içerisinde olan Abant Gölü yılın her günü ve özellikle hafta sonu yoğun olmaktadır. Yeni evli çiftler, sevgililer ve aileler olmak üzere her kesime hitap eden bir tatil merkezidir. Abant Gölü çevresinde vakit geçirebilir, faytona binebilir, bisiklet turuna katılabilir ya da restoranlarda canlı müzik eşliğinde vakit geçirebilirsiniz. Abant Gölü ve Abant yolunda birçok otel bulunmakta olup göl çevresinde kalabileceğiniz oteller Büyük Abant, Taksim Abant ve Abant Köşk'tür. 

abant

Üçüncü durağımız Türkiye'nin en modern şehri olan Eskişehir. Eskişehirle Ankara arası hızlı trenle sadece 1 saat 15 dakika uzaklıkta. Eskişehir eğitim seviyesi bakımından ilk sırada yer alıyor. Öğrenci şehri olarak ta bilinen Eskişehir de iki tane üniversite bulunmaktadır. Özellikle öğrenim sezonunda çok kalabalık olmaktadır. Porsuk Çayı ve Doktorlar Caddesinde gezebilir çevredeki restoran ve kafelerde vakit geçirebilirsiniz. 

eskisehir

Dördüncü durağımız Amasra olacak. Bartın'ın en gözde ilçesi olan Amasra deniz ve mavinin buluştuğu nadir kentler arasındadır. Özellikle yaz aylarında deniz turizmi için Ankara'dan çok sayıda insan günübirlik ya da birkaç egen konaklamalı Amasra'yı ziyaret etmektedir. Bölgedeki balık restoranlarında taze deniz ürünü yiyip doğayla baş başa kalabilirsiniz. 

amasra

Etiketler
Online Rezervasyon