Atamızın Ebedi İstirahatgahına Yolculuk; Anıtkabir

Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu ve Başkomutan Atatürkü Ziyaret Ediyoruz

Türkiye sınırları içerisinde kesinlikle herkesin gelip görmesi gereken yerler arasında önemli bir konuma sahip olan Anıtkabir i ziyaret ediyoruz. Herkes en az bir kere burayı görmeye gelmiştir veya görme planı içerisindedir. Anıtkabir gezimizden kısaca bilgiler aktararak gezimizde yaşadığımız bu atmosferi sizlerle paylaşmak isteriz. Özellikle havaların sıcak olduğu Mayıs, Haziran ayları içerisinde gelmenizi ve bu bölgenin turist bakımından oldukça kalabalık olduğunu görebilirsiniz.

anitkabir1

İlk olarak Ankara ya gelişimizde Anıttepe sınırları içerisinde yer alan hemen hemen Ankara nın her noktasından görülebilecek Anıtkabiri ziyaret ediyoruz. Burada 2 giriş kapısına sahip olan Anıtkabir geniş bir alana sahip ve etrafı alabildiğince yeşilliklere sahip. Burada manevi değerlerimiz açısından büyük öneme sahip ve Kurtuluş savaşının ve inkılaplarının önderi, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Atatürk ü ziyaret etme hayali bile heyecanlandırıyor.

anitkabir2

Anıtkabir hakkında gezimize başlamadan önce kısa bir araştırma yaptığımızda buranın 1938 de Atatürkün vefatından sonra 15 yıl plan ve yapım aşaması sürmüştür. Proje 1941 yılında açılan bir uluslar arası yarışmada 47 projeden Türk mimar olan Prof. Dr. Emin Onat ve Doç. Dr. Ahmet Orhan Arda nın yaptığı proje kabul edilmiştir. Projenin tamamlanması 1953 eylül ayındadır. Aynı yıl Atatürk ün naşı burada nakledilmiş ve halen burada bulunmaktadır.

anitkabir3

Rasattepe olarak da geçen Anıtkabir in bulunduğu alan daha önceleri gözlem evi olarak kullanılmaktaydı. Anıtkabir in yapılması kararıyla burada yapılan kazılarda çıkan Frig uygarlığına ait olduğu sanılan eserler Anadolu Medeniyetleri Müzesinde sergilenmektedir. Atatürk ün bir gezi esnasında Rasattepe ile ilgili, Bu tepe ne güzel bir Anıt yeri sözleri buranın isminin bu şekilde anılmasına neden olmuştur.

anitkabir4

Anıtkabir in önemli yerleri arasında yer alan Aslanlı yol ziyaretimizin başlangıç noktasıdır. Tarihi atmosfer eşliğinde gezimizde ortalama 750 bin m2 lik bir alan kurulu olan Anıtkabiri yürüyerek geziyoruz ve burada yer alan Anıt mezarı, Çanakkale savaşı sahnesini, İsmet İnönü ve Atatürk ün anıt mezarını ziyaret ediyoruz. Burada tören alanı olarak kullanılan meydanda fotoğraf çektirerek ziyaretimizi noktalıyoruz. Kısaca Anıtkabir hakkında bilgi aktardık, sizlerde ziyaretlerinizde bu atmosferi yerinde görebilirsiniz.

anitkabir5

Etiketler
Online Rezervasyon