Adana da ne yenir ?

Adananın en meşhur lezzetlerini bir arada tanıyalım

Tarihin en çok yaşanmışlıklarına ev sahipliği yapan Adana tarihi ve kültürel açıdan çok sayıda tarihi destinasyon merkezlerine sahiptir. Bu nedenle Adana gezimizde kültürel seyahati gerçekleştirebileceğimiz gibi dünya çapında ün salmış yöresel lezzetleri hakkında da bilgi sahibi olabiliriz. Bu sayede en güzel lezzetleri yerinde görme ve tatma fırsatı bulabiliriz. Yapacağınız seyahatlerde çok sayıda restoranda bu lezzetleri bulabileceğiniz gibi sokak lezzeti olarak da tabir ettiğimiz her köşe başında farklı lezzeti bulabileceksiniz.

Kebap

İlk olarak Adana seyahatimizde dünyaya nam salmış Adana kebabı ile başlamak isteriz. Çünkü bu lezzet dünyanın neresinde servis edilirse edilsin ismiyle bütünleşmiş bir yemektir. Çok yerde Adana kebap ana yemek olarak servis edilse de Adana da ön atıştırmalık olarak veya kahvaltıda servis edildiğini görmek mümkündür. Bu ilk etap da biraz garipsense de burada yaşayan halk bunu gayet benimsemiş ve çok sayıda restoranda servis edilmektedir. Ayrıca sipariş vereceğiniz bir Adana Kebap esnasında Kebap dan önce masaya gelen çok sayıda atıştırmalık ve mezeler var ki Kebap gelene kadar doyabilirsiniz. Bu nedenle her şeyin tadına bakarak az porsiyonlarda yiyerek Adana kebap a da yer bırakmanızdır.

Çok insan büyük şehirlerde bu lezzetleri servis eden restoranlarda da bulabilir. Fakat Bir yemeği yerinde yiyeceksin tabiri tam da buna örnektir. Adana kebabı sevmeyenler için bir de Adana da bu lezzeti tatmalarını şiddetle tavsiye ederiz. Bu gezimizde diğer bir dikkat çeken yiyecek Fındık lahmacun dikkatimizi çekmekte. Hemen hemen her restoranda yemekten önce bu lezzet servis edilmekte ve atıştırmalık olarak kullanılmaktadır. Adana nın havasından mıdır suyundan mıdır yiyeceğiniz tüm yiyecekler daha bir farklı ve lezzetli geliyor.

Lahmacun

Et yemeklerinin her türlüsünü bulabileceğiniz Adana da yöresel lezzetlerin yanı sıra, Çiğ Köfte, Humus, İçli Köfte, Şırdan, Çorbacılar, Bici Bici, Şalgam, Muzlu süt gibi lezzetleri bulabileceğiniz gibi insanların hoş sohbeti ve bol yiyecekleri ile sanki yakın bir aile dostunuza yemeğe gitmiş gibi bir ortamda sizleri ağırlıyorlar. Bu sayede hem yemeğin tadına varıyorsunuz hem de insanların hoş sohbetine ve kültürüne tanıklık etmiş oluyorsunuz. Bu seyahatimizde Adana yemeklerinden kısaca bahsetmiş olduk. Burada daha belirtmediğimiz çok sayıda yöresel ve kültürel lezzet bulunmakta ve sizlere seyahatlerinizde bu lezzetleri tatmanızı tavsiye ederiz.

Şalgam

Etiketler
Online Rezervasyon