Mersin Gezilecek Yerler

Akdenizin İncisi

İnsanlık tarihi ne kadar eski ise Mersinin tarihi de bir o kadar eskidir. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bu şehir mutlaka gidip görülmesi gereken bir tarihi yapıttır bir anlamda. Akdenizin İncisi olarak bilinen Mersin bu ünvanını fazlasıyla hakediyor. O kadar görülmesi gereken destinasyona sahip ki bu geziniz günlerce sürebilir. Peki Mersinde nereleri gezmelisiniz? Başlayalım mı?

Kız Kalesi

Mersine herhangi bir sebeple yolu düşen bir kişi mutlaka vakti varsa ve hava sıcaksa ki Mersinde hava genellikle sıcak olur Kız Kalesini gezmek ister. Kız Kalesi olarak bilinen ve kıyının yaklaşık 200 metre açığında olan bu tarihi kale için birçok efsane anlatılmıştır. En çok bilinen, çocuğu olmayan bir kralın tanrıların yardımıyla çok güzel bir kızı olur. Kahin kızını yılan sokacağını söyler. Bunun üzerine kral kızını yılanlardan korumak için denizin ortasına bu kaleyi yaptırır ama yılan yine de kızını sokar ve kız ölür. İnce kumsalıyla özellikle yerli turistlerin ilgisini çeken Kız Kalesi yaz aylarında çok yoğundur. Kıyıda birçok pansiyon mevcuttur ve fiyatları da oldukça uygundur. Hatta geceyi sahilde bile geçirebilirsiniz. Sahilde pedallı tekneler var bunları kiralayıp Kız kalesini yakından görebilirsiniz.

Viran

Mersine tur düzenlemek isterseniz ilk uğramak isteyeceğiniz yerlerden. Özellikle cennet çukuru görülmeye değer zaten cehennem çukuruna inemiyorsunuz. Cennet çukuru yaklaşık 70 metre ve 452 basamaklıdır. Bunun 300. metresinde Meryem Anaya ithafen yapılmış klise vardır. Cehennem çukuru ise mitolojiye göre Zeusun alev kusan ejderhayı burda yenip onu sonsuz dek bu çukura hapsettiği yönündedir.

Ören Yeri

Mersinin tarih müzesi gibidir. Hala ayakta duran tarihi kalıntılar var. MÖ 7. yüzyıla kadar dayanan bu tarih içinde birçok medeniyet yaşamıştır. Bizans döneminde Piskoposluk merkezi yapılan Viranşehir büyük bir sarsıntı ile tamamen harap olmuş. Savaşlar yüzünden yeniden de inşaa edilemedi. Bu ören yerine bu yüzden Viranşehir denilmektedir.  

Sıcak

Mersin merkezde bulunan sahil parkı Türkiyenin en uzun sahil parkı olma özelliğine sahip. Özellikle haftasonları o kadar yoğun oluyor ki yürümekte zorlanabilirsiniz. Öğrencilerin sık sık geldiği bu park birçok aşkın başladığı ve bittiği yerdir. Aileler evde hazırladıkları yemeklerle haftasonunu burda değerlendirmektedir. Park üzerinde olan sineme da öğrenciler uğrak yerlerinden. Parkın batısında bulunan taraftar meydanları maç günleri dolup taşıyor. Park üzerinde bulunan kafelerde dinlenip soğuk ve sıcak içeceklerle yorgunluğunuzu atabilirsiniz.

 

Etiketler
Online Rezervasyon