Cennetten Bir Köşe Marmaris

Tatilin Gözde Kenti Marmaris

Blog başlığında belirttiğim gibi cennet tarifine uyan nadir yerlerden birisidir Marmaris. Etrafı çam ormanları ile çevrelenmiş, mavi bayraklı muhteşem koyları, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra eğlenceli gece hayatı ile mükemmeli arayanlara ilk tavsiye edeceğim tatil merkezlerinin başında gelir. 

plaj

Ülkemizin en çok tercih edilen tatil destinasyonlarından birisi olan Marmaris yerli ve yabancı turistler gözbebeğidir. Marmaris’e adım attığınız ilk anda farklı bir boyuta geçmiş gibi hissedersiniz. Muhteşem koyları masmavi denizi sıcak kanlı insanlarıyla asla geri dönmeyi istemeyeceğiniz Marmaris size tatilin ne anlama geldiğini hissettirecek diyebilirim. Marmaris’te kaldığım süre boyunca o kadar güzel anılar oldu ki kelimelere sığdırmam imkansız. Gezenbilir kavramından yola çıkarsak Marmaris’i dünya gözüyle görülmesi gereken yerlerin ilk sıralarında gelir. 

kleopatra

Marmaris’te gidebileceğiniz oldukça güzel ve temiz plajlar var. Marmaris Halk Plajı, Uzunyalı Plajı, İçmeler Plajı, Kleopatra Plajı, Turunç Plajı ve Kızkumu Plajı en çok tercih edilen plajlardandır. Halk plajı bunlardan en büyük ve en kalabalık olan plajdır. Yine Uzunyalı Plajı da halk plajından sonra gelen en büyük plajdır ve etrafında çok sayıda kafe bar, restoran mevcuttur. Özellikle bu iki plajı sakin plaj arayanlar tercih etmezse iyi olur. İçmelere ve Turunç plajları en kaliteli plajlar arasındadır ve özellikle yabancı turistler buralara akın ederler. 

antik

Yaz aylarında oldukça canlı olan Marmaris’in gece hayatı da çok renklidir. Marmaris’te eğlence denilince akla gelen tabi ki Marmaris Barlar Sokağı’dır. Barlar Sokağı’nda birçok açık ve kapalı eğlence mekanı bulunmaktadır. Club Arena sadece Marmaris’in değil Türkiye’nin en büyük açıkhava gece kulübüdür. Marmaris’e gidenlerin sıklıkla yapmayı tercih ettikleri aktiviteler arasında; Hisarönü ve Gökova körfezlerinde tekne turu, Sedir Adası ve Kleopatra plajında yüzmek, Club Arena’da bir gece mutlaka eğlenmek ve Kızkumu’nda denizin üstünde yürüyüş yapmaktır.

barlar sokağı

Marmaris tatil merkezi olmasının yanında tarihin her diliminde kendine yer bulmuş bir açık hava müzesidir adeta. Heredot ‘un kaynaklarında, Piri-Reis’in kitabında ve ünlü seyyah Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesinde yerini almıştır. İklim Şartları, denizellik ve verimli toprakları birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bu sebeple çevresinde antik kentler vardır. Physkos, Amos, Bybassos, Kastabos, Syrna, Larymna bunlardan sadece başlıcalarıdır. 

lyrma

Marmaris özellikle yaz aylarında yoğun ziyaretçi akınına uğruyor. Yerli ve yabancı turistlerin gözde tatil beldesi olan Marmaris’te beş yıldızlı otelden tutun sadece oda olarak kalabileceğiniz pansiyon türü konaklama tesisleri mevcuttur. Özellikle beş ve dört yıldızlı oteller aylar öncesinden dolmaktadır. Bu yaz bir tatil planınız varsa bütçenize göre bir otel rezervasyonu yapıp Marmaris’in size sunduğu güzellikleri yerinden görmenizi tavsiye ederim.

Etiketler
Online Rezervasyon