Yaz Tatilinin En Gözde Yerleri

Ülkemizin Tatil Cennetleri

İnsanların tatil denilince ilk aklına gelen deniz yani yaz tatilidir. Çünkü tatil harcamalarının büyük bir kısmını yaz tatili oluşturmaktadır. Bacasız sanayi olarak bilinen turizm ülkemizin gelirleri açısından önemli bir yere sahiptir. Bütçe açısından birçok açığı turizm gelirleri kapatmaktadır. Bu da turizmin önemini kat kat artırmaktadır. Ülkemizin coğrafi ve özel konumu turizm açısından önemli bir merkez haline dönüştürmüştür. Ülkemizde sadece yaz turizmi değil, termal, sağlık, dini, kayak ve doğa turizmi açısından birçok destinasyon bulunmaktadır.  

tatil

Yaz turizmi açısından Ege ve Akdeniz bölgesi binlerce konaklama tesisi ve plajlarıyla tatilcilerin en çok tercih ettiği bölgelerdir. Büyük bir turizm hareketinin yaşandığı bu bölgelere yerli ve yabancı turistler adeta akın etmektedir. Ege bölgesinden başlayacak olursak, İzmir, Çeşme, Bodrum, Datça, Kuşadası, Didim bölgenin en gözde turizm merkezleri diyebiliriz. Bu bölgelerde binlerce konaklama tesisi bulunmaktadır. Ailecek gidilebilecek otel sayısı oldukça fazladır. Siz de bu yaz tatil planı yaptıysanız bunu Ege'den yana kullanabilirsiniz.   

deniz

Akdeniz Bölgesi denilince aklan şüphesiz Antalya gelmektedir. Dünyaca ünlü şehrimiz Antalya hemen hemen dünyanın her yerinden tatilcileri kendisine çekmektedir. Kusursuz bir tatilin yaşanabileceği yer olan Antalya'da sayısız plaj, tarihi mekanlar ve eğlence merkezleri bulunmaktadır. Özellikle otel sektörünün çok geliştiği ve sayısız 5 yıldız statüsünde birçok otelin bulunduğu Antalya bu yaz sizin de tercihiniz olabilir. Özellikle şu günlerde erken rezervasyon hala devam etmektedir. Bugünlerde yaptıracağınız rezervasyonda büyük indirimler alabilirsiniz.  

havuz

Antalya merkez, Alanya, Kemer, Manavgat, Side, Kaş tatil için göze çarpan yerler arasında en başı çekmektedir. Bu bölgelerde tatil köyleri, oteller, pansiyonlar, apart evler olmak üzere konaklama tesisleri bulmak oldukça kolaydır. Her bütçeye uygun otellerin olması tatil olanağını da artırmaktadır. Ülkemiz yaz turizmi açısından İspanya, Yunanistan ve İtalya gibi ülkelere rakip konumundadır. Avrupa ülkelerinden ve özellikle Rusya, Ukrayna, Almanya gibi soğuk ülkelerden ülkemize çok sayıda turist gelmektedir. Ülkemizdeki tatil fiyatlarının diğer bölgelere karşı uygun olmasının yanı sıra ülkemizde bulunan turizm merkezlerinin çekiciliği bunun en önemli sebepleri arasındadır. Türk Lirası'nın euro ve dolar para birimi karşısında değer kaybetmesi yabancı turistler için ucuz tatilin de kapısını açmaktadır. Ülkemizdeki insanların da erken rezervasyona sıcak bakmaması turizm merkezlerimizin yabancı turistlerle dolup taşması anlamına gelmektedir.   

otel

Etiketler
Online Rezervasyon