Türkiye'deki en İyi Kayak Merkezleri

Beyaz Cennetler

Son yıllarda ülkemizde oldukça gelişme gösteren kayak merkezleri, beyaz cenneti misafirlerin hizmetine sunuyor. Yurtdışındaki benzer kayak merkezleriyle yarışa giren ülkemizdeki kayak merkezleri kış aylarında oldukça ilgi görmektedir. Kış geldiğinde kayak merkezi arayanlara fikir sunması açısından ülkemizdeki en iyi beş merkezi inceleyelim.

uludag

 

Türkiyenin en büyük kayak merkezi olma özelliğine sahip Uludağ Kayak Merkezi kış aylarında yoğun ziyaretçi akınına uğramaktadır. Bölgede bulunan pistler ve oteller bu yoğunluğun en önemli sebebidir. Büyükşehirlere yakın olması açısından ulaşım konusunda rakiplerine oranla daha çok tercih edilmektedir. Özellikle ünlü simaların tercih ettiği yer olması sebebiyle Tv lerde sık sık adını duymaktayız.

kartalkaya

 

Kartalkaya Türkiyenin en iyi ve en uzun pistlerine sahip kayak merkezidir. Avrupa standartlarında hazırlanmış özel snowboard pistine sahip Kartalkaya kayak merkezi her bütçeden ziyaretçiye ev sahipliği yapmaktadır. Çevresi ormanlarla kaplı oksijen oranı yüksek Kartalkaya, günübirlik turlarda da oldukça ilgi görmektedir. Profesyonel kayakçıların en çok tercih ettiği kayak merkezidir.

erciyes

 

Kış aylarında sürekli kar yağışı alan Erciyes kayak yapmak isteyenler için ideal bir konumdadır. Türkiyedeki en uzun telesiyej hizmetine sahip Erciyes bu özelliğiyle ön plana çıkmaktadır. Kayak kurslarının verilmesi yeni kayak yapmaya başlayanlar için de önem taşımaktadır. Kayak malzemelerini kiralama fırsatını bulabildiğiniz Erciyes Kayak Merkezi rakipleriyle sıkı bir rekabet içinde bigi görünüyor.

kartepe

 

Ülkemizde son yıllarda artan kayak tatili talebi beraberinde kayak merkezlerinin yeniden yapılanmasına olanak sağlamıştır. Kartepe özellikle İstanbula yakınlığı sebebiyle kış aylarında ve özellikle haftasonları tıklım tıklım olmaktadır. İster beş yıldızlı oteller ister pansiyonlarda kalabilirsiniz. Günübirlik olarak ta ilgi gören Kartepe, Sapanca Gölüne yakın olmasından dolayı tatilcilerin ilk tercih ettiği yerler arasında başı çekmektedir. 12 adet piste sahip Kartepe profesyonel, amatör kayak severlerin ilgi görmesine sebep oluyor.


kayak

 

Türkiyede hemen hemen her bölgede kayak merkezine rastlayabilirsiniz. Erzurum'da bulunan Panadöken Kayak Merkezi Uluslararası Olimpiyatlarına ev sahipliği yapması burasının önemini artırmaktadır. Kars Sarıkamış kayak merkezi, Isparta'da bulunan Davraz ve Kastamonu Ilgaz kayak merkezleri Türkiye'nin önde gelen kayak merkezleri arasında yeralmaktadır.

Etiketler
Online Rezervasyon