İstanbul ve Ankara kaçış bölgelerinden Bolu Abant'ı keşfedelim.

Turizmin farklı bölgelerinden Abant Gölüne yolculuk.

Türkiye'de birçok yer gezerek deneyimlerimi sizinle elimden geldiği kadar paylaşmaya çalışıyorum. Gezdiğim yerleri oluşturduğum blog sayfamda hem resimler hem de gittiğim yerlerin özellikleri ile birlikte siz gezi dostlarına sunmaya çalışıyorum. Bugün sizlere Bolu'ya 34 kilometre uzaklıkta doğa ile baş başa Abant ve çevresi hakkında bilgi vericem. Doğa ve gölün güzelliklerini yaşayabileceğiniz Abant, tabiat ananın bize verdiği en iyi manzarayı oluşturmuş bir biçimde görsel bir şölen sunmaktadır. Bu manzarayı yerinde görmenizi tavsiye ederim.

abant_1

Abant ve Abant Gölü, Bolu'ya mesafe olarak 34 km olup, 1350 metre yükseklikte konumlandırılmıştır. Tatlı su gölünden oluşan Abant, çevreye gelen misafirler tarafından en çok beğenilen kaçış noktalarıdandır. Genellikle en yakın il olan Ankara ve İstanbul'un ortak noktası diyebiliriz. Stresli şehir hayatından uzaklaşmak isteyen misafirler için ideal bir bölge. Bölgeye her yıl yurt içi ve yurt dışından birçok misafir gelmekle beraber; balayı, toplantı organizasyonu, seminer ve bunun gibi etkinlikler için tercih eden misafirlerin sayısı da bir hayli fazladır.

abant_2

Abant Göl ve çevresi birçok yabani hayvan ve doğa güzellikleri bulunmaktadır. Göl çevresinden ziyade ormanlık bölgelere gittiğiniz vakit ayı, tilki, yabandomuzu, tavşan, ördek, keklik gibi hayvanlara rastlayabilirsiniz. Av yasağı olan bu yerlerde rahatlıkla her türlü konaklama, piknik ve gezilerinizi yapabilirsiniz. Bunun dışında göl ve çevresinde çam, gürgen, köknar, kestane, kayın ve birçok çiçek çeşidinin oluşturduğu bitki türlerine rastlayabilirsiniz. Müthiş bir doğa görüntüsüne sahip bu alan kartpostallara yakışır birçok görüntü vermektedir.

abant_3

Son yıllarda bölgenin fazla tercih edilmesinden dolayı yatırımcıların gözbebeği haline dönüşen Abant ve çevresinde konaklayabileceğiniz birçok otel mevcuttur. Bu oteller arasında Büyük Abant Oteli, Taksim Abant Palace, Taksim Köşk Otel, Abant Bahçeli Köşk, Abant Gökdere Kartalyuvası, Abant Lotus Otel, Von Resort Abant, Abant Aden Butik Otel bölgede bulunan oteller arasındadır. Birbirinden güzel bu oteller bölgeye gelen aile ve çiftlerin en fazla tercih ettiği oteller arasındadır. Bölgenin ekolojik düzenine de zarar vermeden özel izinle beraber yapılan bu oteller dışında bölgeye daha fazla otel yapılma izni verilmemektedir.

abant_4

Ankara'ya 225 km, İstanbul'a 258 km, Bolu'ya 33 km, Kocaeli'ye 187 km ve Yedigöller arası 75 km olan Abant Gölü, ulaşım bakımından kolay bir coğrafi konumdadır. Yürüyüş, piknik, konaklama, doğa gezileri, at sporları, atv kiralama ve bölge etrafında bulunan çeşitli köy evlerinde birçok aktivitelerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bence Abant Gölü Türkiye ve Dünya üzerinde görebileceğiniz en güzel yerlerden biridir. Turizm bakımından Türkiye'de önemli bir Dünya mirası olan bu bölge gelen birçok misafiri yıl boyunca ağırlamaktadır.

 

abant_5

Blog sayfamda olabildiğince detay yazmaya çalışıyorum. Sizin için yazdığım ve resimlerini gösterdiğim bu yerler için detaylı bilgi alabilir ve konaklama ya da gezileriniz de yardımcı olacaktır. Bu imkanı olmayan gezi tutkunları için de sayfamdan okuma ve görme şansına erişebilirsiniz. Yararlı birçok bilgiye ulaşmanızı sağlayacak blog sayfam, sadece Abant Gölü için değil, Türkiye'de gidebileceğiniz birçok yer için alternatif katkı sağlayacaktır. Siz de elinizi çabuk tutup bu bölgeleri görmek için rezervasyonlarınızı kısa zamanda yaptırınız.

 

abant_6

Etiketler
Online Rezervasyon