Bursa ve İstanbul'dan sonra Marmara bölgesinin en kalabalık üçüncü ili Kocaeli'yi keşfedelim.

Marmara bölgesinin nadide illerinden Kocaeli'yi tanıyalım.

Blog sayfamda bugün sizlerle paylaşacağım ilimiz Kocaeli. Coğrafyası muazzam bir il olan bu Marmara şehri, görülmesi gereken yerler arasındadır. Vakit bulduğum zamanlar bölgeye çok fazla seyahat yapmaktayım. Özellikle Marmara Bölgesinin havası bana yeniden enerji kazandıran yerler arasındadır. Özellikle İstanbul'a yakın olduğu için İstanbulluların haftasonu kaçamakları için tercih ettikleri yerler arasındadır. Benim de sık ziyaret ettiğim bir yer olduğu için bölgeye biraz hakimim. Bir haftasonu kafa dinlemek istiyorsanız Kocaeli çevresinde gezip görebileceğiniz birçok ormanlık alan mevcuttur.

kocaeli_1

Marmara Bölgesinde konumlanan Kocaeli, bölgenin üçüncü büyük şehri arasındadır. Çatalca-Kocaeli bölgesinde yer alan Kocaeli Türkiye ticari ekonomisi açısından önemli bir noktada bulunmaktadır. Coğrafi yapı olarak sularının ulaştığı yer Karadeniz ve Marmara Denizi olarak yer almaktadır. İklim bakımından yarı yarıya Karadeniz ve Akdeniz iklim özelliklerine sahip olan Kocaeli, önemli bir liman geçiş noktasıdır. Ticaret bakımından Bursa ve İstanbul için önemli bir geçiş noktasına sahip il, ekonomi bakımından önemli bir yerde bulunmaktadır.

kocaeli_2

Kocaeli iline ziyaretinizde gezebileceğiniz bazı yerleri sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu yerleri görmeden ziyaretinizi tamamlamayınız. Gezip görebileceğiniz bu önemli yerler; İzmit Saat Kulesi, Seka Park, Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi, Gayret Gemi Müzesi, Kartepe Ski Center, Osman Hamdi Bey Müzesi, Ballıkayalar Kanyonu, Harikalar Sahili, Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Kerpe Kayalıkları, Altınkemer Halk Plajı, Yeni Cuma Parkı, Yeni Cuma Camii, Çoban Mustafa Paşa Camii görebileceğiniz Kocaeli güzellikleri arasındadır.

kocaeli_3

Özellikle kışın İstanbul ve Ankara misafirleri için kaçış noktalarından biri olan Kartepe, Kocaeli kış turizminde önemli bir yer teşkil etmektedir. Kocaeli'nin Maşukiye bölgesinde olan Kartepe, kış turizmin belki de tek yeri diyebiliriz. Kış turizmi bakımından çok fazla seçeneğe sahip olmayan Kartepe, büyük ölçüde gelen misafirin isteklerini karşılamaktadır. Kartepe civarında irili ufaklı birkaç tane otel olmasına rağmen, en iyileri arasında Green Park Kartepe Resort, kış turizminin en iyi otelleri arasında bölgede hizmet sağlamaktadır.

kocaeli_4

Gezilerinize biraz ara verip gurme ve gastronomi kimliğine bürünmek istiyorsanız Kocaeli'nin güzel yemekleri sizleri bekler. Tavuk, et çeşitleri ve deniz ürünlerinin birçok lezzetine buradaki restoranlarda ulaşabilirsiniz. Şehir merkezi ve şehrin dışında gezip görebileceğiniz birçok restoran seçeneği bulabilirsiniz. Bir haftasonu bu lezzetlere bakmak için gelebilirsiniz. Kocaeli'ye yakın Bursa ve İstanbul illerinde yaşayanlar bu yüzden çok şanslı. Haftasonu 1 veya 1,5 saat içerisinde bölgeye gelerek günlerini değerlendirebiliyorlar.

kocaeli_5

Sizlere Kocaeli'ye yakın doğal yerlerden de bahsetmeden geçemeyeceğim. Müthiş doğasıyla ve kahvaltısıyla sizleri mest edecek birkaç tane yer yazmak istiyorum. Maşukiye, İstanbuldere, Memduhiye Köyü, Acarlar Longozu, Poyrazar Gölü, Karasu, Sapanca, Nüzhetiye Şelalesi Gölcük, Natürköy, Erikli Yaylası, Çifte Şelale, Dipsiz Göl, Karaaslan Kamping, Yuvacık Barajı, Kocaeli çevresinde gezip görebileceğiniz, enerji depolayabileceğiniz, haftasonu ailenizle beraber mükemmel zamanlar geçirebileceğiniz doğal alanlardandır.

kocaeli_6

Etiketler
Online Rezervasyon