Tatil Planınızı Son Güne Bırakmayın

Eğlenceli Tatilin Yolu Planlı Tatilden Geçer

Tatil bilinci ülkemizde de yavaş yavaş gelişmeye başlasa da hala Avrupa ülkelerinin çok gerisindeyiz. Avrupa ülkelerinde yaşayan insanlar tatil planlarını profesyonel kişilerin danışmanlığında yapmaktadır. Ne yazık ki ülkemizde hala bu bilinç oturmamıştır. Tatil programını önceden yapmazsak hem bütçemizi hem de uzun süre beklediğimiz tatilimiz olumsuz etkilenir.
tatil

Sürekli duyduğumuz şu söz dilden dile dolaşmaktadır. Avrupa dan ülkemize gelen turistlerin daha ucuza tatil yaptığı ama yerli turistin bu imkanları bulamadığı saçmalığıdır. Kabaca anlatmak gerekirse yabancı turistler bu konuda daha bilinçlidir. Onlar kasım ayında rezervasyon yaptırırken bizim insanımız tatile çıkmadan bir hafta önce otel aramaya başlar ve neden onlarla aynı fiyata tatile gidemiyorum diye yakınır. Elbette bu kadar basit anlatılmaz ama bu genel olarak etrafımdan duyduğum bir durumdur. Öncelikle yabancı turistin ülkemize gelmesi çok önemlidir. Ülkemizin tanıtımı ve turizm anlamında gelişmesi ne kadar fazla yabancı turisti ağırlarsak o kadar iyidir. Yabancı ülkelerdeki acentalar bu konuda daha profesyonelce çalışmaktadır. Erken rezervasyon yaptıran yerli bir turistte hemen hemen aynı fiyatlardan yararlanabilmektedir. 
aqua

Şu açık bir gerçek ki Avrupa ülkelerinde insanların yaşam standartları ülkemize göre daha iyidir. Genellikle tatil programları da önceden bellidir. Son yıllara baktığımızda ülkemizde yaşanan olumsuz gelişmeler insanların bir plan yapmasına da engel olmaktadır. Siyasi krizler de yabancı turistlerin ülkemizle ilgili düşüncelerini değiştirmektedir. Bu olumsuzluklar en ağır darbeyi turizm sektörüne vurmaktadır. Ülkemizin içinde bulunduğu coğrafya ve komşu ülkelerde yaşanan gelişmeler de buna etki etmektedir. Bence her şeye rağmen ülkemiz tatil yapılabilecek ülkeler arasında ilk sıralardaki yerini korumaktadır. Bizde bulunan tesislerle en önemli rakiplerimiz olan İspanya, Yunanistan ve Fransa’daki olan tesisler arasında ciddi farklar bulunmaktadır. Bizim tesislerimiz çok daha önde olmasına rağmen yukarıda belirttiğimiz nedenler ne yazık ki sunulan hizmetlerin karşılığında alınan talep azdır.
yolculuk

Durumu özetleyecek olursak, eğer erken rezervasyon yaptırırsak uygun fiyattan otelde kalabiliriz. Aksi takdirde temmuz ayı gelmiş ve otel arıyorsak ne yazık ki ocak şubat ayında rezervasyon yaptıran bir kimsenin aldığı fiyattan rezervasyon yaptırmayı beklemeyelim. Ben erken rezervasyon yaptırmam benim işim gereği plan yapamıyorum diyorsanız sezon fiyatlarını kabul etmek zorundayız. Bana kalırsa tatilinizi önemseyin. Çoğu insanımız tatile ödenen ücrete boşa giden para gözüyle baktığı için bunu sağlamak çok ta kolay değil. Tatil bilincinin oluşması hem bizi hem de bütçemizi sarsmayacaktır. Tabiki karar size aittir. Ama yine de bunları dikkate alalım derim. Bu yıl ki tatiliniz umarım unutulmayacak tatil anılarınız olur.

Etiketler
Online Rezervasyon