Tarihi Dokusu İle Ön Plana Çıkan Kaleler

Geçmişten bugüne ışık tutan gizemli kalelerimiz...

Medeniyetler beşiği yurdumuz, tarihi zenginlikleri ve tabii varlıkları ile özel bir yere sahiptir. Her mevsim turizm faaliyetleri için uygun koşullara sahiptir. Her ne kadar yaz turizmi ile ön plana çıksada çok sayıda tarihi eser keşfedilmeyi bekliyor. Geçmişten günümüze ışık tutan tarihi varlıklarımızın bir parçası olan en önemli kalelerimize göz atalım.

rumeli

Rumeli Hisarı - İstanbul

İstanbulda yer alan tarihi kalemiz Rumeli Hisarı, Fatih Sultan Mehmet tarafından 1452 yılında yaptırılmış. Anadolu Hisarının karşısında yer aldığından vakit probleminiz yok ise burayı da ziyaret edebilirsiniz. 30 bin metrekarelik alana yapılan Rumeli Hisarı, diğer kalelerimiz gibi tehlikelere karşı korunma amacı ile yaptırılmıştır. Ayrıca büyük sanatçılar tarafından burada belirli dönemlerde konser verilmesi de gelenek haline gelmiştir.

bodrum

Bodrum Kalesi - Muğla

Bodrum seyahatlerinize renklilik katmak için uğrayabileceğiniz noktalardandır Bodrum Kalesi. Kale, merkezi konumda yer aldığı için ulaşımı oldukça kolay. Bodrum Kalesinin tarihine değinecek olur isek; 1522 yılında St Jean Şövalyeleri tarafından yapılmış ve güvenlik amaçlı inşa edilmiş. Belirli bir dönem hapishane olarak hizmet veren kalenin içerisinde ayrıca hamam da mevcut. 1996 yılında Yılın Müzesi Yarışmasında ödül alan kale, şu an Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi olarak faaliyet gösteriyor. 

bozcaada

Bozcaada Kalesi - Çanakkale

Bozcaada doğası, denizi, ince kumlu plajları ve tarihi varlıkları ile son yılların gözde destinasyonlarından. Rotanızı Bozcaada olarak belirlediğinizde ada ile aynı adı taşıyan kalesini gömeden dönmek olmaz. Bozcaada Kalesi, adeta adanın simgesi. Fatih Sultan Mehmet döneminde yenilenmiş. Günümüzde koruna gelen mezar taşları ile amforaları inceleyebilirsiniz. 

alanyakale

Alanya Kalesi - Antalya

En çok ziyaret edilen kalelerimizden olan Alanya Kalesi, Selçuklu dönemi izlerini taşıyor. Surların ortalama uzunluğu 6.5 km olup, denizden yüksekliği ise 250 metre. Kalenin 83 kulesi ve 140 burcu vardır. Ayrıca dönemin su ihtiyacını karşılamak için kale içine sarnıçlar da yapılmış. Alanya Kalesinin muhteşem manzarası gerçekten büyüleyici. İlkbahar ve yaz dönemi gidecekseniz saat 09:00 ile 19:30 arası ziyaret edebilirsiniz. Sonbahar ve kış döneminde ise 08:30 ile 17:00 arası faaliyet veriyor.

vankalesi

Van Kalesi - Van

Van Gölüne sırtını yaslayan bu muhteşem yapı, Urartular döneminde yapılmıştır. MÖ. 9 yy a dayanan kalenin yapımının o dönem şartlarına göre imkansız olduğu söyleniyor. Çünkü 80 metre yüksekliğe sahip ve 1800 metre uzunluğunda. Rivayete göre de dev insanlar tarafından yapıldığına dair ilginç söylemler var. Kalenin bir diğer önemli özelliği ise Urartuların ilk başkenti Antik Tuşpa Kentini simgelemesidir. Günümüzde halen mevcut olan kitabeleri inceleyebilirsiniz.

Etiketler
Online Rezervasyon