Şehir hayatından uzaklaşmaya çalışan Ankaralılar için alternatif kaçış noktaları

Farklı tatil seçenekleri bulabileceğiniz Ankara'ya yakın yerler

Tatil deyince akla hemen Ege ve Antalya bölgeleri gelmektedir. Blog yazılarımda bildiğiniz üzere Türkiye'nin birçok yerini yazmaya çalışıyorum. Ankara'da ikamet ettiğim için size yakın yerlerde bulunan farklı alternatif tatil seçeneklerini sunmak istiyorum. Büyük şehirlerde çalışmanın stresi diğer şehirlere göre biraz daha fazladır. Bu stresin en önemli unsuru sabah ve akşam iş çıkışı oluşan trafik sorunudur. Bu stresten birazcık arınabileceğiniz bazı yerleri paylaşmaya çalışacağım.


tatil_1

Ankara'da ikamet edenler için alternatif tatil seçeneklerinden birisi termal otellerdir. Özellikle termal bölge istiyorsanız Haymana ve Kızılcahamam bölgeleri en fazla tercih edilen yerler arasındadır. Özellikle kış aylarının vazgeçilmez yerleri arasında olan termallere sadece Ankara'dan değil, çevre il ve ilçelerden gelen birçok misafir ziyaret etmektedir. Mutlaka bu otellere bir haftasonu gitmenizi tavsiye ederim.


tatil_2

Bir diğer kaçış noktası Bolu bölgesi. Bolu tarafına gitmek istiyorsanız hem yaz hem de kış sezonu için gidebileceğiniz birçok seçenek bulabilirsiniz. Kışın Bolu Kartalkaya kayak merkezleri sizlere çeşitli otel seçenekleri sunarken, yaz mevsiminde ise Abant gölü ve çevresi ilkbahar ve yaz sıcaklıklarıyla sizleri ağırlamak için beklemektedir. Ankara ve İstanbul'un kesişim noktası olan Bolu, en fazla tercih edilen kaçış noktaları arasındadır.


tatil_3

Sadece Ankara dışı değil, yine farklı bir kaçış noktası istiyorsanız Eymir Gölü ve Gölbaşı tarafı sizlere başka bir alternatif sunacaktır. Özellikle göl çevresinde gezmek istiyorsanız bulunmaz bir alternatif. Bisiklet kullanıcıları için bulunmaz bir fırsat. Ailenizle birlikte vaktinizi geçirebileceğiniz en güzel yerlerden biridir. Piknik alanları da mevcut olan yer de, mangal veya restaurant tarzı yemek ihtiyacınızı giderebileceğiniz yerler de mevcuttur.


tatil_4

Ankaralıların yine tercih ettiği bir diğer kaçış noktası Eskişehir. Sadece 1,5 saatte hızlı tren aracılığıyla ulaşabileceğiniz Eskişehir alternatif kaçış noktası olarak Ankaralıları ağırlamaktadır. Şehir otellerinin en güzel örneklerini bulabileceğiniz Eskişehir, sokaklarında çeşitli sanat eserlerinin de bulunduğu eserlerle doludur. Harika bir şehir planlamasının da olduğu bu şehir gözlerinizi alamayacağınız birçok gezi alanlarına sahiptir.


tatil_5

Farklı tatil seçeneklerinin olduğu ülkemiz bu yönden birçok alternatife sahiptir. Elimden geldiği kadar Ankara dışında gezip görebileceğiniz bazı yerleri sizlerle paylaşmaya çalıştım. Bazen blog yazmanın zorluklarını bu gibi durumlarda daha iyi anlıyorum. Bunun sebebi, daha birçok yazacağım yerin eksik kalması veya aklımda kalan bazı yerleri daha sonra ekleyememe durumum beni zor duruma bırakan uınsurlar arasındadır. Ama emin olun elimden geldiği kadar her türlü bilgiyi sizlerle paylaşmaktayım.


tatil_6

Etiketler
Online Rezervasyon