Sözlerin Yetersiz Kaldığı Beyaz Rüya Pamukkale

Tarihi ve doğal dokusu ile asırlardır ziyaretçi çeken Pamukkale...

Gerek yurdumuzda gerekse de yurt dışından ziyaretçisi olan Pamukkale, en önemli turizm merkezlerimizden biridir. Tarihi kalıntıları , şifalı termal suları ve görsel şölen sunan travertenleri ile dünyanın sayılı harikaları arasında yer alan Pamukkaleyi ömrünüzde bir kez de olsa ziyaret etmelisiniz. UNESCO Dünya Kültür Mirasları Listesine adını yazdırmış bu nadide destinasyonumuza gerçekleştirmiş olduğum geziyi sizlerle paylaşmak istedim... 

traverten

Denizliye 20 km uzaklıkta yer alan Pamukkale, dünyada eşi benzeri olmayan travertenleri ile ünlü. Travertenlerin oluşumunda termal suyun içindeki elementler ön plana çıkmıştır. Yüksek oranda kalsiyum hidrokarbonat içeren termal suyun hava ile teması sonucu çökelmeler meydana gelmektedir. Bu çökelmelerin yıllarca devam etmesinin ardından Pamukkale gibi görsel güzelliği ile ilgi çeken turizm cennetimiz oluşmuştur. 

tra

Pamukkale travertenleri ile özellikle fotoğraf meraklılarının ilgisini çekmektedir.Çekim için güneşli bir günü seçmeniz daha doğru olacaktır. Böylelikle birçok açıdan farklı kareler elde edebilirsiniz. Fotoğraflarınızı çekerken diğer yandan sıcacık suyun içinde yürümek ayrı bir keyif verecektir. Zemin kaygan olduğu için dikkatli olmanızı tavsiye ederim. Ayrıca yanınızda mayonuz var ise buralara kadar gelmişken şifalı sulara girmeden dönmek doğru olmaz. 

antik kent

Pamukkalede görülmesi gereken yerlerden biri de Hierapolis Antik Kentidir. M.Ö. II. yy da Frigyalılar tarafından kurulan kentin Türkçe anlamı Kutsal Şehir olarak geçmektedir. Şehrin ilk kurulduğu dönem uzunluğu  2700 m, genişliği ise 600 m olarak kurulmuş. Zamanla meydana gelen depremler sonucu büyük hasar alarak, yeniden inşa edilmiş.1988 yılında koruma altına alınan kent, UNESCO Dünya Miras Listesinde yerini almış. 

tiyatro

Hierapolis Antik Kentte; tapınak, gymnasium, agora, hamam, su kanalları, köprü, katedral, kilise, nekropol, 9500 kişilik tiyatro ve surların kalıntılarını görebilirsiniz. Kentin giriş kapısında Medusa figürü ilginizi çekecektir. Medusa figürü nazar boncuğu anlamına geliyor. Hamamın ise kentin dışında yer alması eskiden ziyaretçilerin yıkandıktan sonra şehre giriş yapmasından kaynaklanıyor. 

havuz

Antik kenti ve içerisinde bulunan müzeyi gezdikten sonra, arası çok yakın olan travertenlerin oluşturduğu doğal havuzlarda termal suyun keyfini çıkarabilirsiniz. Bitkin düştükten sonra ise her bütçeye uygun konaklama tesisi bulabileceğiniz Pamukkale otellerinde dinlenebilirsiniz. Aracınız yoksa otellere toplu taşıma araçları veya taksilerle rahatça ulaşım sağlayabilirsiniz.

Etiketler
Online Rezervasyon