Sorunsuz Tatilin Tüyoları

Tatilinizi Planlarken Dikkat Etmeniz Gereken Hususlar

Ülkemizde tatil yapabileceğimiz birçok seçenek mevcut. Bununla birlikte tatil fikri hemen hemen her insanda aylar öncesinde oluşuyor. Hepimiz bütün yıl çalışıp belki de en fazla bir hafta tatil yapabiliyoruz. Bu yüzden bu önemli günlerimizi sorunsuz geçirmek çok önemli bir hal alıyor. Tatil dediğimizde ilk aklımıza gelen Ege ve Akdeniz kıyıları. Bu bölgelerde binlerce otel bulunmakta olup seçip yapmak bir hayli zor. 

tatil

Tatil planı yaparken öncelikle aile bireylerinin fikirleri mutlaka alınmalıdır. Aileden bir kişinin tatilden mutsuz dönmesi tüm aileyi etkileyecektir. Ailede bulunan herkesin fikri alınıp ortak bir karar almak çok önemlidir. Gidilecek bölge seçildikten sonra, o bölgede bulunan otellerin listesi çıkarılmalıdır. Bu listeleme işini acentaların web siteleri aracılığıyla yapabilirsiniz. Örnek verecek olursak Alanya’da birkaç mevkide bulunan otelleri sayısı 10’u geçmeyecek şekilde belirlemek gerekir. Yine aile bireyleriyle beraber seçtiğimiz otellerin resimlerini incelemek ve ortak görüş alarak bu sayıyı 5’e düşürmek gerekir.  

plan

Sonra yapılması gereken otel özellikleri ve fiyatlarının kıyaslaması işlemi. Otelleri kıyaslarken dikkat edeceğimiz özellikler arasında en önemli olan kriterler, denize olan mesafesi, havuzlarında kaydırak olması, konsepti ve çocuklara sunulan imkanlardır. Açıkçası birçoğumuz çocuklarımızın mutluluğunu kendi mutluluğumuzdan önde tutuyoruz. Bu kriterleri en yakın otelleri seçip fiyat konusuna kadar geldiyseniz büyük bir aşama kaydetmiş olursunuz. Muhtemelen şu an otel sayısı 3’e kadar düşmüş durumdadır. Belirlediğimiz 3 otel arasından seçim yapmak için daha önce o tesise gitmiş gerçek kişilerin yorumlarını okumak gerekir. Bunu objektif tatil sitelerinden yapabilirsiniz. 

erken rezervasyon

Tabi seçim aşamasında daha önce o tesise gitmiş yakınlarımızın da referansı çok önemlidir. Bazen arkadaşlarımızın gittiği otel bize hitap etmeyebilir. Burdaki amacımız bize tatil hissini yaşatabilecek bir oteli seçmektir. Otelleri bizzat arayarak ordaki personelden daha net bilgi almakta önemlidir. Şu an çevremdeki herkes tatil için uygun fiyatlı otel araştırması içinde. Elimden geldiği kadar size ve arkadaşlarıma yardımcı olmaya çalışıyorum. Konuya başlarken de söylediğim gibi kısa bir tatil şansınız varsa bu süreyi en iyi şekilde geçirmek için araştırma yapmak çok önemlidir. Umarım bu sene ki tatilinizde beklentilerinizi karşılayabilecek bir otel bulabilirsiniz.  

plaj

Etiketler
Online Rezervasyon