Ankara'nın keşmekeş iş ortamlarından kaçmanın en ideal yolu olan parklarını ziyaret edelim

Haftasonu şehrin dışına çıkamıyorsanız, merkezde bulunan yeşil alanları beraber keşfedelim

Blog yazılarımdan yararlanan birçok misafir, yazdığım bu yazılardan dolayı çok mutlular. Sizlerle paylaşmanın verdiği gururla gezdiğim yerlerin bilgisini paylaşmak beni her zaman sevindirmektedir. Sadece Türkiye için değil, hedefimi Dünya çapında gezilerimle de paylaşabileceğim bir alan yaratmaya çalışıyorum. Umarım bu hedefimi ve bu rüyamı gerçekleştiririm.

ankarapark_1

Bu hafta sizlere Ankara'nın en güzel mekanları olan ve kafanızı birazcık olsun boşaltabileceğiniz, yeşil alanlarıyla parklarından bahsetmek istiyorum. Şehir hayatı her zaman çalışan için geri dönüşü hem yorgunluk hem de çalışmanın verdiği genel stres oluşturmaktadır. Hafta boyunca çalıştıktan sonra gidebilecek herhangi bir alternatifi yoksa şehir içinde vakit geçirmeye çalışır. İşte bu noktada şehrin içinde ki bazı Ankara parkları biraz olsun çalışan kesime alternatif sunmaktadır.

ankarapark_2

Çankaya civarında ve meşhur Atakule'nin hemen yanında devasa Botanik Parkı Ankara halkının alternatiflerinden biri. Bol çam ağacı ve çim alanı olan Botanik Park, gelen birçok misafire alternatif alan yaratmaktadır. Piknik alanı olmasa bile temiz hava ve gezmenin zevkine erişeceğiniz bu yer şehrin ortasında size farklı bir kaçış noktası olarak hizmet sağlamaktadır. Ankaralıların vazgeçilmez yerlerinden biri olarak yıllarca hizmet vermektedir.


ankarapark_3

Diğer bir park alanı olan İncek tarafında bulunan ve Çankaya Belediyesinin hizmet sunduğu Ahlatlıbel Atatürk Parkı hem piknik alanı olarak hem de birçok sosyal imkanın bulunduğu diğer alternatiflerden. Bu park Ankaralıların son zamanlarda en fazla uğradığı yerler arasındadır. İçerde; havuz, tenis kortları, futbol sahaları, go-kart, basketbol sahaları gibi birçok sosyal imkana sahip park, Ankaralıların vazgeçilmez yerleri arasına girmiştir.


ankarapark_4

Yine merkezde bulunan meşhur Seğmenler Parkı özellikle gençlerin tercih ettiği alanlardan. Münferit olarak müzik ve çeşitli şovların yapıldığı bu park bazı zamanlarda etkinliklere de hizmet etmektedir. Bir pazar gününü buraya ayırmanızı mutlaka isterim. Hem gençlerin enerjisine ortak olup hem de onlarla eğlenebilirsiniz. Karum ve Tunalı bölgesine yakın olan bu yer kısa mesafede gidebileceğiniz en iyi parklar arasındadır.


ankarapark_5

Sizlere Ankara'da haftasonu gidebileceğiniz bazı parkları anlatmaya çalıştım. Bizzat, daha önce gittiğim bu parklar gerçekten 1 günlükte olsa stresinizi yenebileceğiniz ve yeni bir haftaya enerjiyle başlamanızı sağlayacak alternatif yaratmaya çalışan yerler arasındadır. Çeşitli alışveriş yerlerinde zaman harcayacağınıza bu gibi yerleri tercih etmenizi dilerim. Hem ruh hem de beden sağlığınız için elverişli alanlardan birilerini oluşturan bu parklarda zaman geçirmenizi ısrarla tavsiye ediyorum.
ankarapark_6

Etiketler
Online Rezervasyon