Ramazan Ayının Maneviyatını Yansıtan Kutsal Mekanları Geziyoruz

Ramazan ayında ziyaret edebileceğiniz değerli mekanlar...

İslam dünyasının manevi kültürünü içeren Ramazan ayı, ruhsal yenilenmenin yanı sıra mukaddes değerlere sahiptir. Çoğu kişi Ramazan ayında tatile çıkmayı zorlu bir süreç olarak adlandırsa da, çoğu konaklama tesisi özel indirimleri, uygun programları ve uyguladıkları yeme içme politikası ile bu süreci kolaylaştırmaktadır. Kendinize ve bütçenize uygun konaklama tesisine karar verdikten sonra, bu ruhani havayı doyasıya soluyabileceğiniz, gezebileceğiniz önemli mekanları sizler için derledik. 

Mevlana Müzesi 

mevlana

Mevlana Müzesi, dönemin en ünlü düşünürlerinden Mevlana Celaleddin Rumi'ye atfedilmiş olup, Konyada yer almaktadır. Aşka ve kendini tanımaya yönelik felsefesi bütün dünyayı etkisi altına bırakmıştır.Tekke ve Zaviyelerin kapatılması sonucu, yapılan düzenlemeler ile müze olarak açılmıştır. Müze içerisinde gezebileceğiniz; misafirhane, Türk İslam dünyasına yönelik kitapların sergilendiği kütüphane, avlular, havuz ve şadırvan yer almaktadır. 

Eyüp Sultan Camii

eyupsultan

İstanbulun sembolü niteliğine dönüşen Eyüp Sultan Camii, ziyaret edilebilecek kutsal yerlerden biridir. Fatih Sultan Mehmet döneminde yapılan cami, sahabelerden Ebu Eyyub El-Ensari adına atfedilmiştir. Cami içerisinde gezebileceğiniz bir çok türbe bulunmaktadır. Eyüp Sultan Türbesi de ayrıca cami içerisinde yer almaktadır. İbadet amaçlı kullanabileceğiniz cami, yerli ve yabancı bir çok kişi tarafından da tarihi lahitlerden dolayı ziyaret edilmektedir. 

Yuşa Tepesi 

Yusa

Denizden yüksekliği 201 metrede yer alan Yuşa Tepesi, İstanbulun Beykoz ilçesi sınırlarında yer almaktadır. Ramazan ayında oldukça çok ziyaretçisi olan Yuşa Tepesi, Hz. Yuşa Peygamber adına yapılmıştır. Tepede ayrıca Hz Yuşa Camii de yer almaktadır. Bu tepe, tarih boyunca çeşitli medeniyetlerce de kutsal kabul edilmiştir. Restorasyon çalışmaları sonucu günümüzde tepede; kültür evi, cami, yemekhane, kütüphane, müştemilat, şadırvan ve görevli lojmanları gibi birimler yer almaktadır. 

Hacı Bayram Camii

bayram
Başkent Ankaranın Ulus semtinde yer alan Hacı Bayram Camii, mimari süslemeleri ile dikkat çekmektedir. Cami avlusunda yer alan Hacı Bayram Türbesinden adını almış olup, 1427 yıllarında inşa edilmiştir. Ziyaret edilesi yerlerden olan bu kutsal camide ayrıca Nakkaş Mustafa Paşanın nakış boyamaları çarpıcı güzelliğe sahiptir. 2011 yılında restore edilen cami, ibadete açık hale getirilmiş olup, 6000 kişi kapasiteye sahiptir. 

Etiketler
Online Rezervasyon