Muz ve çilek üretiminin bir numaralı ilçelerinden Anamur'a küçük bir geziye ne dersiniz?

Mersin iline bağlı doğa ve denizin bir arada harmanlandığı Anamur'u tanıyalım.

Sevgili blogsever arkadaşlar, uzun bir aradan sonra tekrar sizlerle birlikte olmaktan mutluyum. Gezilerime işlerimden dolayı bir süre ara vermiştim ama yeniden birlikteyiz. Bu hafta sizlere Anamur ilçesinden bahsetmek istiyorum. 1 haftalık tatil süremde Akdeniz bölgesinin bu nadide ilçesi beni çok etkiledi. Özellikle Anamur halkının konuksever ve cana yakın tutumları beni hem şaşırttı hem de çok mutlu etti. İkram ve sunumlardan fazlasıyla memnun kaldım. Eğer bir kaçış planı yapmak istiyorsanız en kısa zamanda görmenizi dilerim.

anamur_1

Anamur'u kısaca tanımak gerekirse; Mersin ilinin güzide ilçelerinden biridir. Anamur'un kelime anlamı rüzgarlı burun anlamına gelmektedir. Gerçekten Anamur'a geldikten sonra konum itibariyle neden bu ismi aldığını daha iyi anlayacaksınız. Kış aylarında fazlasıyla ama yaz aylarında hafif meltem esintileriyle sürekli rüzgar alan bir yer Anamur. Büyüleneceğiniz bir alanda yer alan ilçe, buradan kopamayacağınız güzellikte sizi etkileyecektir. Aile ve dostlarıızla mutlu anlar ve anıları biriktereceğiniz nadide yerlerden biridir Anamur.

anamur_2

Müthiş bir kumsala sahip olan Anamur, doğal güzellikleri yanında berrak deniziyle de büyülemektedir. Caretta caretta denilen kaplumbağaların yumurtalama alanı olarak kullanılan bu kumsallar, yılın belirli aylarında bu müthiş güzelliğe ev sahipliği yapmaktadır. Nesli tükenmek üzere olan bu kaplumbağalar için çevre dostları gerekli önlemleri almaktalar. Ayrıca Anamur'un bazı kıyı yerlerinde nadirde olsa Akdeniz foklarına rastlayabilirsiniz. Yanlarına rahatça yaklaşabileceğiniz fokları korkutmadan rahatça balık veya yemlerle besleme imkanınız bulunmaktadır.

anamur_3

Tropikal iklimin hakim sürdüğü bölgede muz, narenciye yer fıstığı, çilek gibi birbirinden güzel meyve ve sebzelere rastlayabilirsiniz. Anamur halkının çoğu seracılık yaparak geçimini sağlamaktadır. Özellikle çilek üretiminde Türkiye'nin %40'ını karşılayan Anamur ticari boyutta önemli katkı yapmaktadır. Yazlıkçıların mekanı olarak bilinen Anamur, henüz yabancı turistlerin keşfedilmemiş bir yeri olarak bulunmaktadır. Yabancı turistin pek fazla rağbet etmediği bir yer olan Anamur'un bu olumsuz yönünün esas nedenlerinden biri ulaşımın yetersiz olmasından kaynaklanmaktadır.

anamur_4

Anamur, canayakın halkı ve konuksever yaklaşımıyla hakikaten müthiş bir yer. Şiveleri sizi biraz şaşırtabilir. Kıbrıs şivesine yakın bir şivesi olan Anamur halkının, Öztürkçe ve Yunan kelimelerinin karmasıyla konuşulan bir lehçeye sahipler. Yöresel yemeklerin ön planda olduğu Anamur, Kıbrıs ve Adana mutfağından görebileceğiniz birçok lezzete sahiptir. Genellikle sebze yemekleri fazlasıyla tüketilmektedir. Yiyebileceğiniz bazı yemekler; maş çorbası, keşkek, dövme pilav, lahana salatası, ıspanak salatası, kaya koruğu, tarator, yahni, palize ve bunun gibi birçok çeşidi bulabilirsiniz.

anamur_5

Aslında turizm bakımından daha da gelişebilir bir yer olan Anamur nedense bu yönüyle biraz geri planda kalmıştır. Kültürü, doğası, yöresel yemekleri, şivesi, muz ve çilek üretimi ile Türkiye topraklarında iyi bir konumda olan ilçenin bence daha da gelişmesi için katkıda bulunmamız lazım. İlerde sakin bir yaşam düşünüyorsanız size hitap edecek ender yerlerden olan Anamur, aileniz ve dostlarınızla güzel vakitler geçireceğiniz müthiş bir yer. Temiz hava ve doğanın bir arada harmanlandığı bu yer adeta cennetten bir yer olarak sizi karşılamaktadır.

anamur_6

Etiketler
Online Rezervasyon