Minik Dostlarımızla Güzel Bir Serüvenin İlk Adımı: Evcil Hayvan Kabul Eden Oteller...

Evcil hayvan ile konforlu şekilde tatil yapmanın ipuçları...

Kimselere emanet etmeye kıyamadığınız belki de en yakın dostunuz olan kedi, köpek veya daha farklı bir canlı... Günümüz koşulları artık evcil hayvanlarınız ile birlikte seyahat edebilme özgürlüğü sunuyor. Tatil sezonu geldi ve planlama yapmak yine işkence halini aldı ise yazımızdaki ipuçları doğrultusunda daha rahat bir tatil yapabilirsiniz. 

kopek

Yakın geçmişte evcil hayvanlarla yolculuk yapmak dahi büyük bir problem oluşturuyordu. Hayvan sahiplerinin yoğun talepleri ve çabaları neticesinde, ilgili merciler konu ile ilgilenmiş ve belirli kurallar çerçevesinde evcil hayvanlarla birlikte seyahati mümkün kılmıştır. Havayolu, demiryolu veya otobüs yolculuğunda evcil hayvanlarınız artık taşınabiliyor. Taşınabilmeleri için sağlık kontrolünden geçip, aşılarının zamanında yapıldığına dair belge sunmanız gerekiyor. 

uc

Bilmeniz gereken diğer detay bazı hayvanlara izin verilmediğidir. Bunları kuş, kedi, hamster ve köpek dışında, tehlike arz eden türler olarak nitelendirebiliriz. Ayrıca çoğu hayvan seyahat esnasında tedirgin olabilir. Çevreye rahatsızlık vermemek için, yolculuk öncesi sakinleştirici ilaçları bir uzmana danışarak kullanmak, iş yarayabilir. 

7777

Gelelim en önemli konu olarak konaklamaya. Konaklama tesisleri günümüz koşullarına ayak uydurarak, misafirlerin bu tarz taleplerine önem vermeye başlamıştır. Evcil hayvan kabul eden tesislerin sayısı gün geçtikçe artış göstermekte. Tatil sürecinde herhangi bir sorunla karşılaşmamak için evcil hayvan kabul edilen tesisleri öncelikli olarak incelemenizi öneriyorum. Sanal ortamda kısa bir gezinti yaparak bir çok alternatif bulabilirsiniz. 

tatil

Konaklama tesisini seçerken mutlaka minik dostlarımız için oluşturulan koşulları inceleyin. Böylece kötü sürprizlerle karşılaşmamış olursunuz. Bazı tesisler mesela sadece küçük boy hayvanlara izin verirken, bazıları büyük ama tehlike arz etmeyen hayvanlara da izin verebiliyor. Aynı zamanda çoğu otel odada evcil hayvanların kalmasına izin vermiyor. Bir kısım otel ise, odada kalmasına izin verirken, tesis içerisinde ve genel alanlarda kısıtlama getirebiliyor. 

dort

Evcil hayvanlarınız için özel alan oluşturan tesisler dahi mevcut. Tesisin bir bölümünde evcil hayvanlara özel kulübeler bulunuyor. Ücret karşılığında bu kulübelerde hayvanlarınız kalabiliyor. Ayrıca geniş bahçeye sahip tatil köyleri de evcil hayvanlarla konaklamak için ideal bir ortam sunuyor. Evcil hayvanınız ile birlikte konforlu bir tatil yapmak birtakım kurallara tabii olsa da, onlarla birlikte vakit geçirebilmek ve en önemlisi de aklınız onlarda kalmadan, aynı ortamda olabilmek her şeye değer...

Etiketler
Online Rezervasyon