Mersin'in Gizli Kalmış Cennetleri

Akdeniz'in İncisi Mersin

Turizm açısından her geçen yıl biraz daha gelişme gösteren bir ülkeyiz. Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde saymakla bitmez tatil cennetleri var. Bu cennetlerden birisi de Mersin'dir. Mersin merkezden batıya doğru gittikçe hemen hemen her yer tatil merkezidir. Mersin sahil şeridin de diğer illere göre biraz daha geri planda kalmıştır. Aslında en az Antalya, İzmir ve Muğla kadar tatil için uygun bir şehirdir. 
limonlu

Mersin merkezden batıya doğru seyahat ederseniz, Mezitli, Davultepe, Tece beldeleri dahil Anyalya'ya kadar hemen hemen her yer deniz turizmi için elverişlidir. Özellikle Erdemli ilçesi ve sonrası sahil şeridi denize girmek için uygundur. Kız Kalesi sahili ilk büyük merkezdir. Genellikle yerli turistin akın ettiği Kız Kalesi'nde yer bulmak imkansız gibidir. Çevresinde bulunan otel ve pansiyonlarla misafirlerini ağırlayan Kız Kalesi, sahilinin daha çok kum olması sebebiyle önemli tercih sebeplerindendir. 
mersin

Kız Kalesi'nin hemen öncesinde günü birlik için tercih edilen Limonlu vardır. Tertemiz suyu ile ve daha sakin bir tatil için tercih edilen bir bölgedir. Batıya doğru seyahatimiz devam ederken hem tarihi hem de doğal güzellikleri açısından önemli bir yer olan Narlıkuyu bölgesine ulaşırız. Burası tam anlamıyla cennetten bir köşe gibidir. Burada bulunan Akyar Piknik Alanı ve Cennet cehenennem mağaraları ile birlikte tatilinizi çok zevkli bir hale dönüştürebilirsiniz. Buraya yapacağaniz gezide turistik yerleri ziyaret edebilir, piknik yapabilir ve denize girebilirsiniz. Görsel açıdan da ziyaretçilerini mest eden Narlıkuyu bölgesi mutlaka görülmesi gereken yerlerden birisidir.  
kız kalesi

Arabamıza binip batıya doğru devam ettikçe Akdenizin eşsiz manzarasında yolculuk yapmak o kadar keyifli ki anlatamam. Bir tarafta masmavi deniz diğer tarafta yemyeşil ormanlarıyla adeta görsel şov sunan doğa sizi mest edecektir. Az sonra karşımıza Susanoğlu koyu çıkacaktır. Gerçek deniz keyfini yaşayabileceğiniz bu koyda deniz tertemizdir. Silifke'den Anamur ilçesine kadar olan sahil şeridinde bakir sahiller bulmak münkündür. Akdeniz'in tüm güzelliğini bu sahil şeridinde görebilirsiniz. Bu uzun kıyı şeridinde denize girebilecek tertemiz sahiller bulabilirsiniz. Mersin'in gizli kalmış tatil cennetlerini ziyaret etmenizi öneririm.  

Etiketler
Online Rezervasyon