Mart'ta Gidilebilecek Tatil Rotaları

İlkbaharı Tatille Karşılayın.

Soğuk kış günlerini geride bıraktığımız, güneşin yavaş yavaş yeryüzünü ısıtmaya başladığı şu günlerde gidilebilecek tatil rotaları hakkında sizi bilgilendirmek istedim. Bu kış oldukça üşüdük ve evlere kapandık. Dolayısıyla biraz hava almak, kendimize gelmek için tatil yerleri aramaya başladık. Çünkü bedenimizin ve ruhumuzun buna ihtiyacı var. İlkbaharda doğanın en güzel halini görebilirsiniz. Dalında yeni filizlenmiş çiçekleri görmek bile içimizde farklı bir mutluluk oluşmasına neden olur. 

abant

Ülkemizin coğrafi ve özel konumundan dolayı her bir yanı bir tatil rotasıdır. Yaz aylarında kıyı şeridi, kış aylarında Uludağ, Erciyes, Kartalkaya gibi kayak merkezleri, sonbaharda termal kaplıca merkezleri ve ilkbaharda doğayla içi içe geçmiş kentlerimiz. Özellikle baharın gelmesi ve doğanın can bulmasıyla tabiat parkları, göl çevreleri ve tarihi mekanlar bizim için birçok tatil seçeneği oluşturmaktadır. Abant, Bursa, Çanakkale, Ilgaz, Safranbolu, Gölcük sadece bunlardan önde gelenleri. 

Canakkale

Abant mutlaka görülmesi gereken saklı cennet gibidir. Özellikle ilkbaharda açan çiçekler yeşeren tohumlar adeta rengarenk bir güzellik oluşturur. Havadan görme imkanınız olsa sanki bir el özellikle boyamış gibi hissedersiniz. Gölün mavisi ormanın yeşili yan yana gelince insan daha ne ister ki ? Abant Gölü ve çevresinde çağlayan dereler ve akarsular ayrı bir renk atar bölgeye. Kuşların ötüşü ve akarsuların sesleri birbirine karışır ve bu sesi saatlerce dinlersiniz. Özellikle doğa yürüyüşüne çıktığınızda gördüklerinize inanamayacaksınız. Hiç görmediğiniz bitkiler, uzun uzun ağaçlar ve rengarenk bir orman. İnsan daha ne ister ki doğadan. Abant’ı mutlaka ziyaret edin ve doğanın bize neler sunduğunu kendi gözlerinizle görün. 

Bursa

Bursa ve Çanakkale ülkemizin tarih deposudur. Bu iki güzel şehrimizde tarihin her anına tanıklık etmek mümkündür. Özellikle Çanakkale tarihimiz açısından çok önemli bir yere sahiptir. Düşmana geçit vermeyen bu topraklar her zaman bizi onurlandırır. Binlerce şehit verdiğimiz Çanakkale ülkemizin temellerinin atılmasında çok önemli bir yere sahiptir. Şehitliği gezdiğinizde kendinize hakim olamayıp gözlerinizden yaşlar akacak ve Türk olmanın gururunu yaşayacaksınız. Yine Bursa, tarihi ve doğal güzellikler açısından önemli bir şehrimizdir. Birçok turizm türünü barındıran Bursa, termal ve kayak turizminin yanı sıra, yeşilin her tonunu bulundurması açısından ziyaretçiler açısından en çok tercih edilen bölgeler arasında başı çekmektedir. Ilgaz, Safranbolu ve Gölcük ülkemizin önde gelen tarihi ve turistik merkezlerinden olup ilkbaharda en çok ziyaret edilen yerler arasındadır. 

Sarfanbolu

 

Etiketler
Online Rezervasyon