Fethiye bölgesinde sürpriz bir Likya gezisi...

Fethiye macerası ve doğayla baş başa olmanın keyfini Likya Turu ile yaşayın.

Blog yazılarımı takip eden misafirlerim için her zaman ayrıntılı bir şekilde deneyimlerimi burdan elimden geldiği kadar aktarmaya çalışmaktayım. Ülkemiz turizm bakımından çok fazla potansiyeli olan ülkelerdendir. Dolayısıyla bu güzel ülkemizi olabildiğince korumak ve güzel bakmak zorundayız. Genç bir nüfusa sahip olduğumuz için her zaman bu fırsatı değerlendirmeye yönelik fikir ve tecrübemiz bulunmaktadır. Bunun da başlangıcı iyi bir eğitimden geçmektedir. Bugün sizlerle Türkiye üzerinde gidebileceğiniz en iyi yerlerden Likya turu hakkında bilgi vermek istiyorum.

 

likya_1

 

Muğla üzerinden başlayan Likya turumuz, Batı Menteşe Dağlarından Gökova Körfezi güzellikleriyle devam etmektedir. Burdan sonra evlerinin mimarisiyle ünlü Akyaka beldesi siz misafirlerimizi büyüleyecek ve görsel bir şölen sunacaktır. Gökova üzerinden tekne turuyla bölgede birçok yer görebilirsiniz. Özellikle uğrayacağınız koylarda denize girme imkanına sahip te olabilirsiniz. Bu koylardan bazıları; Gelibolu Adası, Yeşil Deniz, Zeytinli Koy, Kleopatra Plajı, Sedir Adası, İncekum, Lacivert Koy en iyi koylar arasındadır.

likya_2

 

Birbirinden güzel Likya turuna, sabah erken saatte kahvaltıdan sonra devam ediyoruz. O kadar çok gezilecek yer varki, zaman yetmeyecek diye korkuyordum. Biraz yüzmek için Dünyanın en iyi plajlarından Kalkan üzerinden Kaputaj Plajına ulaşıyoruz. Yüzme molasından sonra yapacağımız Kekova Tekne Turu için hazırlanıyoruz. Burada uğrayacağımız koylar arasında Esmerelda Koyu, Tersane Koyu, Simena Köyü, Kekova Adası ve Batık Şehiri gördükten sonra akşama doğru Kaş'a ulaşıyoruz. Günün yorgunluğunu atacağamız otelimie doğru giderken çarşıda alacağınız meşhur yanık dondurma ve bademden de tatmayı ihmal etmeyiniz.

 

likya_3

Bugün her zamankindan daha heyecanlıyım, çünkü gideceğim mevki ve bütün günümü harcayacağım yer Belcekız mevkisinde bulunan meşhur Kelebekler Vadisi. Dünyanın en güzel yerlerinden olan bu koy tamamen doğal ve birbirinden güzel rengarenk deniziyle tam bir akvaryum hissi yaratmaktadır. Burada hem balık avlayabilirsiniz, hem içerilerde birkaç tane cafe tarzı yerlerde yemek yiyebilir, ormana doğru yeni keşifler yapma şansı yakalayabilirsiniz. İnanılmaz bir doğa mucizesi olan bu koy yüksek iki dağın arasında kalmış tamamen Dünyadan uzak eşsiz bir yer olarak sizi büyüleyecektir.

 

likya_4

Eşsiz Kelebekler Vadisi macerasından sonra bir başka macera olan Ölüdeniz Babadağ'da yamaç paraşütü yapma zevkine doğru yol alıyorum. Müthiş bir zevk olan uçma zevkini profesyonel eğitmenlerle beraber yapabilme şansını yakalayabilirsiniz. Mutlaka bu heyecanı tatmayı ve yukardan Ölüdenizi izlemenizi ısrarla tavsiye ederim. Bu maceradan sonra yoluma Fethiye merkezinden Göcek istikametine doğru devam ediyorum. Göcek ve yine eşsiz koylarını kesinlikle görmenizi tavsiye ediyorum. Göcek Adası, Yassıca Adası, Hürriyet Adası, Zeytinli Ada, Bedri Rahmi Koyu, Boynuz Bükü, Domuz Adası görmeniz gereken yerler arasındadır.

 

likya_5

Yorucu ama çok fazla tatminkar bir tur yapacağınız Likya Turu, hem tarih, hem doğa hem de denizin tadına varabileceğiniz eşsiz seçenekler sunmaktadır. Son gün kü Likya turumu Xhantos Antik Kenti, Patara, Tlos, Yakapark, Saklıkent, Kaya Köy, Ölüdeniz, Dalyan, İztuzu Plajı, Kral Mezarları, Şirince şeklinde sonlandırıyorum. Gerçekten anlatılmaz yaşanır cümlesini yaşayabileceğiniz eşsiz yerlerden biridir Likya Turu. Türkiye'de böyle yerlerin olması hem gururlandırıyor hem de bir yandan trajik bir şekilde düşündürüyor. Hem reklamının daha fazla yapılması hem de korunması gereken yerlerden. Likya turu için elinizi çabuk tutun.

 

likya_6

 

Etiketler
Online Rezervasyon