Ankara Günlüğü

Kültür ve medeniyetin beşiği Ankara

Merhabalar, bu blog sayfamda sizlerle beraber Ankara'yı tanıma fırsatı yakalayacağız. Kültürü, doğası, mimari yerleri, eğlencesi, tarihi mekanları, müzeleri, yöresel ve Dünya yemekleriyle beraber Ankara'yı tanıma fırsatını yakalamanın zevkini gelin birlikte yaşayalım. Daha önce birkaç defa geldiğim Ankara, her zaman beni bir şekilde büyülemiştir. Çok fazla gezemediğim bu şehir, fırsat bulduğum bu gezi anımda bana birçok anı bırakmıştır. Anılarımı her zaman blog sayfamı takip ederek benimle birlikte yaşayabilirsiniz. Sizlere sadece Ankara ile ilgili değil, Türkiye'nin birçok yerinden farklı konularla bilgilendirme zevkine erişmenin keyfini sunacağım.

yemek

 

Ankara'nın bu birbirinden güzel yerleri ve yemeklerinden önce size buraya gelmek için ulaşımla ilgili bazı bilgiler vermek istiyorum. Ankara'ya birçok ulaşım şekliyle gelebilirsiniz. Bunların başlıcaları; Demiryolu, havayolu, ve karayolu ulaşımlarını kullanarak buraya ulaşabilirsiniz. Ankara'ya havayolu ile geliyorsanız Esenboğa Havalimanını kullanacaksınız. Buradan merkeze Havaş servisleri veya birçok ulaşım araçlarıyla 45 dakikada ulaşabilirsiniz. Demiryolu kullanıyorsanız Kızılay merkeze sadece 10 dakika mesafede olan Ankara Tren Garını kullanırken Karayolu ulaşımlarında AŞTİ'yi kullanabilirsiniz

ulasım

.

 

Ankara doğası, tarihi, müzeleri, Ankara keçisi ve kedisiyle diğer bölgelerden farkını göstermektedir. Bu Ankara gezimde sizlerin görmek ve bilgilenmek istediği birçok bilgiyi sizlerle paylaşmak için elimden geleni yapmaya çalıştım. Öncelikle gezilerime müzeler ile başladım. Tamamen tarih kokan bu yerlerde Ankara'nın tarihi ve kuruluşuyla ilgili birçok bilgiye eriştim diyebilirim. Sizlere sıralama yapmadan görebileceğiniz birkaç tane müze ismini yazmak istiyorum. Anadolu Medeniyetler Müzesi, Ankara Etnografya Müzesi, Kurtuluş Savaşı Müzesi, Cer Modern, Rahmi M. Koç Müzesi, Atatürk Evi Müzesi görebileceğiniz en iyi müzelerdir.

 

Turizm ve bürokrasi şehri olarak ve genellikle memur şehri diye adlandırılan Ankara, gri rengi dışında içinde kocaman bir eğlence imkanı da sunmaktadır. Memur şehri denilmesi şehrin düzenli olmasından kaynaklanmaktadır. Eski yıllara göre şehir trafiği özellikle sabahları iş başlangıcı ve akşamları iş çıkışlarında İstanbul'u aratmayan trafik çilesine dönüşmektedir. Bu kısa süreli trafik dışında Ankara gezilmesi gereken yerlerden biridir. Türkiye'nin başkenti sıfatını alması burada en başta meclisin olması, konsoloslukların, elçiliklerin bulunması ve birçok bakanlığın yer alması şehrin önemini bir kat daha artırmaktadır.

arac

 

Bu kadar dolaştıktan sonra hem eğlence hem de yemeklerden bahsetmemek olmazdı. Sizlere ilk başta Ankara'nın meşhur yöresel yemeklerinden bahsetmek istiyorum. Uyarmak istiyorum, bu yemekleri her lokanta da bulamazsınız. Vaktiniz varsa Ankara'nın dışındaki ilçelere mutlaka bu yöresel lezzetlere bakmak için mutlaka gidiniz. Bu enteresan isimli yemeklerin başlıcaları; Uruş Kapama, Bici Aşı, Kaşık Atması, Kutludüğün Somunu, Öllüğün Körü, Çıkılağıl Asıdası, Karga Beyni, Köfter, Malak, Öküz Helvası başlıca yöresel lezzetlerdendir. Bunun dışında şehirde çeşitli mekanlarda Türk ve Dünya mutfaklarından birçok yer bulabilirsiniz.

tarih

 

Eğlence kültürü genellikle İç Anadolu kültürüyle bağdaşmış olan Ankara, hem yöresel oyunlarıyla hem de halk oyunlarıyla beni çok şaşırttı. Özellikle düğünleri çok renkli geçen şehir, sokak düğünleriyle de ön plandadır. Semtten semte farklı eğlence tarzları da olan Ankara, birçok kişiye farklı seçenekler sunarak alternatif yaratmaktadır. Halk oyunu, türkü, rock, hip hop, rap, elektronik müzik alternatif ve etnik müzik yapan mekanlar, ve kısaca birçok alternatifin bulunduğu birçok mekana rastlayabilirsiniz. Siz de elinizi çabuk tutarak, Ankarayı keşfetmeye davet ediyorum.

bar

 

Etiketler
Online Rezervasyon