Karmaşanın İçinde Nefes Alınacak Bir Mola Polonezköy

Farklı Kültürü ve Doğası İle Bizi Çağıran Polonezköy

Özellikle İstanbulluların kaçış güzergahı olan Polonezköy, huzur verici atmosferi ile zamanın nasıl aktığını anlamayacağınız yerlerden. İstanbulun Beykoz ilçesine bağlı olan bu şirin köy, sadece yurdumuzla kalmayıp, dünya genelinde de kendine yer edinmiştir. İsterseniz günübirlik, isterseniz de konaklamalı olarak, yılın dört mevsiminde ziyaret edebilirsiniz. 1800 lü yıllarda kurulan köyün genel atmosferine bakıldığında Polonya kültürünün etkisini her alanda hissediyorsunuz. Gerek yemekleri, gerekse de işletmelerinde 1900 lü yıllarda burada yerleşim kuran Polonyalıların izleri var.

LLL

Yurdumuzun cennet köşesi Polonezköyde, kuş sesleri, temiz hava ve yemyeşil doğanın tadınızı çıkarabilirsiniz. Doğa sporları tutkunu iseniz, kesinlikle ziyaret etmeniz destinasyonlardan biri. Temiz köy havası eşliğinde yürüyüş yapmak bütün stresinizi alacaktır. Polonezköyde 5 km uzunluğunda hem yürüyüş yapabileceğiniz, hem de bisiklet sürebileceğiniz parkurlar yer alıyor. Ayrıca at biniciliğine ilginiz var ise, binicilik tesisleri de hizmet veriyor. Yine bölgede piknik yapabileceğiniz alanlar da mevcut olup, sevdiklerinizle keyifli vakit geçirebilirsiniz. 

FFF

Polonezköy, doğasının yanında tarihi yapıları ile dikkat çekiyor. Örneğin 1881 yılında inşa edilen Zofia Rızı Anı Evini ziyaret edebilirsiniz. Tarihi yapının özelliği Polenezköyün en eski evlerinden olması. Kültürel faaliyetlere olan ilginiz mevcut ise Polonezköy Kültür Evini ziyaret ederek, resim ve heykel sergilerini gezebilirsiniz. Ayrıca aynı alanda kütüphane de yer alıyor. Yol güzergahında en ünlü yer ise, yapımı 1845 li yıllara dayanan Czestochowalı Meryem Ana Kilisesi. 1918 yılında restore edilerek ziyarete açık hale getirilmiş. 

EE

Tarihi ve şirin bu köyde gezmeniz gereken diğer önerimiz ise Arıcılık Müzesi. Türkiyenin ilk arı müzesi olup, yürüyüş parkurunun sonunda yer alıyor. 2004 yılında kurulan müzede 300 arı kolonisi mevut olup, müzeye giriş ücretsizdir. Müzeyi gezerek, arı sütü ve bal gibi gıda maddeleri de satın alabilirsiniz. Yine köyde kurulan tezgahlardan hediyelik eşya ve takı satın alarak, sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Polonezköy tarihi ve doğal yapısı ile ziyaretçilerini bekliyor. Özellikle Haziran ayında gezi planınızı oluşturursanız, geleneksel Kiraz Festivaline de katılabilirsiniz. Kiraz Festivali, Polonyalıların geleneksel gösterileri ile bezenip, Polonya  kültürünü yansıtıyor.

Etiketler
Online Rezervasyon