Karadeniz'in Cennet Yarımadası Amasra

Hafta Sonu Amasra Tatiline Ne Dersiniz ?

Doğal güzellikleri açısından önemli bir tatil merkezi olan Amasra görülmesi gereken önemli bir ilçedir. Özellikle Ankara ve İstanbul gibi büyükşehirlere yakın olması önemini biraz daha artırmaktadır. Hafta sonları daha kalabalık olan Amasra'ya günübirlik ya da 1-2 gece konaklamaı misafirler gelmektedir. Doğanın bize sunduğu bu güzellikleri yerinde görmenizi tavsiye ederim. Sık ormanları ve masmavi denizin eşsiz buluşmasını gözler önüne seren bu şirin ilçeye defalarca gittim. Amasra'ya gitme fikri dahi beni çok heyecanlandırıyor. Hatta yola çıktığımda beni tarifsiz bir mutluluk kaplıyor. Çünkü tüm sıkıntımı stresimi geride bırakıp sadece doğayla baş başa kalıyorum. 

Amasra

Peki Amasra'ya gittiğimizde nerede kalacağız. Aslında hiç endişe edilecek bir durum değil. Çünkü Amasra'da oteller ve pansiyonlar çok uygun. Hatta ailecek giderseniz ev bile kiralayabilirsiniz. Amasra bunca güzelliklerin arasında uygun bir tatilin de fırsatını sunuyor. Deniz manzaralı bir otel odası, pansiyon ya da evden denizi seyredebilir, denizden gelen esintiyle serinleyebilirsiniz. Bir kere bu duyguyu yaşasanız eminim tadına doyamayacaksınız. Sabah kalktınız otelinizde kahvaltı yaptıktan sonra Amasra'yı keşfetmeye çıkmalısınız. O resimlerden gördüğünüz saklı cenneti yerinde görmelisiniz. Sahil kenarında bir bankta oturup denizi seyredin, balık tutan insanları seyredip hayata farklı bir gözle bakabilirsiniz. 

otel

Daha sonra Bakacak mevkiine ya da Boztepe'ye çıkıp Amasra'yı kuşbakışı izleyebilirsiniz. Amasra Kemere Köprüsü, Amasra Küçük Kilise, Amasra Edhem Ağa Konağı, Amasra Kalesi, Amasra Şatosu gezebileceğiniz yerlerden bazıları. Amasra'ya kadar geldim hatıra olarak birşeyler alıyım diyorsanız adresiniz Amasra Galla Pazarı ve Çekiciler Çarşısı olacaktır. Eğer acıktıysanız balık ve salatasıyla ünlü Amasra'da taze tutulmuş balıkların tadına bakmalısınız. Yemek yedikten sonra tekne turu yaparak Amasra koylarını yakından görmelisiniz. 

kale

Amasra'ya kadar gelip denize giremeden olmaz. Sahil yaz aylarında biraz kalabalık oluyor. İnkumu, Çakraz, Bozköy kumsalı ve Akkonak Plajı alternatif olarak aklınızda bulunsun. Akdeniz kadar sıcak olmasa da Amasra'da yazın güneş, kum ve denizin tadını çıkarabilirsiniz. Birçok güzelliği içinde barındıran Amasra mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden birisidir. Amasra'ya yolunuzun düşmesini beklemeyin. Özellikle ziyaret etmenizi tavsiye ederim. Bütçenizi fazla sarsmadan ailenizle mütevazi ama eğlenceli bir tatil yapmak istiyorsanız Amasra tam size göre. 

plaj

 

 

Etiketler
Online Rezervasyon