İzmir'in Tatil Cenneti Çeşme

Ege'nin İncisi Çeşme

Ülkemizde yaz turizmi denilince ilk akla gelen yerlerden birisidir Çeşme. Adını duyduğumuzda zihnimizde cennetten bir köşe hayali kurduran yerin adıdır Çeşme. Ünlü yerli ve yabancı turistlerin vazgeçemediği yer olan Çeşme birçok kişinin hayalinde olan önemli bir tatil bölgesidir. 

çeşme

Çeşme'deki oteller, gece hayatı, tarihi mekanları ile insanlara dört dörtlük bir tatilin kapılarını açıyor. Bu yüzden tatilinizi birkaç günle sınırlamayın. En az bir haftalık bir tatil planı yapmanız gerekiyor. Güneşlenebileceğiniz ince kum plajları, gözünüze hitap edebilecek doğası ve sizi tarihin derinliklerine götürebilecek mekanlarıyla bir başkadır Çeşme'de tatil. Yaz aylarında Tv'lerde sürekli ismini duyduğumuz ünlü isimlerin ilk tercih ettiği yerlerden tatil kentidir.

antik

Çeşme konaklama tesisi açısından oldukça zengindir. Beş yıldızlı lüks otellerden tutun 3 yıldızlı oteller ve pansiyon tarzı birçok konaklama tesisi bulabilirsiniz. Yaz ayları için çok öncesinden rezervasyon yaptırmak gerekiyor. Yoğun ilgi gören Çeşme'de önceden rezervasyon yaptırıp tatilimizi kesinleştirmek çok önemli. Otelimizde konaklerken gün içerisinde Çeşme'nin tarihi dokusunu inceleyebilirsiniz.

kale

Çeşme'de gezebileceğiniz yerlerden bazıları, Çeşme Kalesi, Kervansaray, Çeşme Müzesi, Germiyan Köyü, Erythrai Antik Kenti'dir. Çeşme'ye gidecekseniz, Ilıca, Altınkum ve Pırlanta plajlarında mutlaka yüzmelisiniz. Dalyan'da deniz ürünlerinin tadı bir başka olur, ızgara balığı yiyebilirsiniz. Yine Çiftlikköy'de ahtopot ve karides yiyebilirsiniz. Kumrunun tadına bakın ama dikkat edin o tadı başka bir yerde asla bulamayacaksınız.

antik kent

Eğer Çeşme'de tatil yapma kararı aldıysanız ve bu bir ilk olacaksa hazır olun sizi hayatınızda unutamayacağınız anlar yaşamanıza neden olacaktır. Çeşme bir başkadır. Mesela Türkiye'nin dört bir yanı cennet. Evet Mersin'den başlayarak Çanakkale kıyılarına kadar her yer tatil için uygun, fakat Çeşme sadece bir tatil değil yaşam biçimidir. Çeşme'ye gelen bir kişi asla vazgeçemez Çeşme'den. Çeşme sadece deniz turizmi değil, yaz turizmi ile birlikte sağlık ve termal turizmle ilgile de bir hayli zengindir. Ilıca ve Şifne kaplıcalarının şifalı sularıyla derman bulabilirsiniz.

cennet

Evet sanırım bu bilgilerden sonra Çeşme sizinde aklınızda yer etmiştir. Bence hiş düşünmeden önümüzdeki yaz için Çeşme'de tatil planı yapın ve erken rezervasyondan yararlanıp yerinizi ayırtın. Çeşme'nin hemen her yeri tatil için bir cennet durumundadır.

Etiketler