İstanbulun En Temiz Plajlarını Keşfediyoruz

Pırıl pırıl denizin keyfini çıkarmak için tertemiz kumsallara davet ediyoruz...

İstanbul, tarihi ve turistik yer zenginliği bakımından en büyük metropolümüz olup, ayrıca önemli ticaret ve turizm merkezimizdir. Kalabalık nüfusu, gezilecek yerleri ve ulaşım imkanlarının da kolaylığını ön planda tutarsak, neden çok sayıda ziyaretçi çektiğini açıklamış oluruz sanırım. Yaz da gelmek üzereyken, tatil planı yapanları Akdeniz ve Ege sahillerinden öte, İstanbul sahillerine davet ediyoruz. İstanbulda denize mi girilir? dediğinizi duyar gibiyim. Aşağıda sıralayacağımız plajlarda gönül rahatlığı ile deniz keyfi yaşayabilirsiniz.

koy


Deniz denilince akla gelen ilk isimdir Şile... Şile de deniz keyfi en güzel hali ile Ağlankaya Koyunda yaşanır. Koy ile aynı isme sahip Ağlayankaya Plajı, 20 yıla yakın süredir; temiz kumsalı, kafeleri, şezlong ve şemsiyeli ile hizmet vermektedir. 2012 yılında ayrıca Mavi Bayraklı Plajlar listesine dahil edilmiştir. Değerlendirebileceğiniz bir diğer plajımız ise Life Beach. Şile Ağlayankaya Koyu üzerinde bulunuyor. Kendinize özel localarda kumsalın tadını çıkarmak istiyorsanız bu plajı tercih edebilirsiniz. 

ayazma


Şilenin en meşhur plajlarından biri Ayazma Plajı uzun mu uzun sahil şeridi ile karşımıza çıkıyor. Yaklaşık 10 kilometre uzunluğundaki kumsalı, geniş alanı ve temiz denizi ile en popüler plajlardan. Ziyaretçilerin güvenliği açısından da her önlem alınmış durumda. Can kurtaran ekibi ile Ambulans tatsız olayların önüne geçmek için, diğer plajlarda olduğu gibi burada da her an hazır vaziyette bekletiliyor. Güvenilirlik ve temizlik açısından burayı tercihleriniz arasına alabilirsiniz. 

kumbaba


Gelelim Şilenin tarihi öneme sahip plajı Kumbabaya... Kumbaba Plajı, Bizanslılar döneminden günümüze dek kullanılan sahilimiz. Sahil kumu, romatizma rahatsızlıklarına iyi geldiği için, sağlık açısından da tercih ediliyor. Maceraperestlere de bir müjde verelim. Karavanınızla burada mola vererek, kamp yapabilirsiniz. Diğer plajlarımızda da mevcut olduğu gibi atıştırabileceğiniz aperatif yiyecekler sunan kafelerde yemek yiyebilirsiniz. 

solar


Rotamızı bu kez Kilyosa çevirelim. Kilyosta 2002 yılında açılan 30.000 m2 alana sahip Solar Beach, denizin tadını çıkarabileceğiniz bir plaj. Hatta ülkemizin en büyük özel plajı unvanı taşıyor. Kafeler, otopark, gündüz ve gece gösterileri, partiler, konserler, su sporları ve güvenlik hizmetleri ile her an eğlence dolu, hareketli bir plaj.

ppp


Çok uzaklara gitmeden değerlendirebileceğiniz Bakırköy ve Caddebostan sahilleri de yazın cıvıl cıvıl oluyor. Yeşilköy Çiroz Plajı, 660 m alana sahip, halk plajı olarak tabir edebileceğimiz, Bakırköy ilçesinde yer alıyor. Soyunma kabinleri, duş alanı, voleybol ve futbol sahası, cankurtaran ekibi, müzik yayını ile birlikte eğlenceli bir gün geçirebilirsiniz. Caddebostan Sahili ise 950 m uzunluğa sahip. Önceleri ücretsiz olan bu plaj, aşırı talep nedeni ile artık ücretlendirilmiş durumda. Özellikle haftasonları aşırı kalabalık oluyor. 

Etiketler
Online Rezervasyon