Güneydoğu'nun hem tarihini hem de kültürünü keşfedeceğiniz Urfa gezisi sizi bekler

Meşhur et yemeklerinin tadına sonuna kadar erişeceğiniz Urfa'yı keşfedelim

Sevgili blog okuyucuları, sizlerle Türkiye'nin birçok yerinden paylaştığım yazılarla beraber hem bilgi sahibi olduk hem de yeni yerler keşfettik. Sizlerle paylaştığım bu bilgiler beni her daim mutlu etmektedir. Gezdiğim her bölgenin birbirinden farklı olması beni yaşadığım coğrafyaya bir kez daha hayran bırakmamı sağlamıştır. Bugün sizlerle yine farklı bir coğrafya olan Urfa ilini tanıtmaya çalışacağım.

urfa_1

Urfa, Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en farklı şehirlerinden biridir. Kültür turizminin çoğunlukla yapıldığı bir yer olan Urfa, gezi severlerin merak uyandırdığı şehirler arasındadır. Kültür ve medeniyetin birçok eserini görüceğiniz Urfa, bulunduğu coğrafyada olmanın zenginliklerini yansıtmaktadır. Altında bir tarih yatan şehir, gelen arkeologlarında her zaman ilgi odağı olmuştur. Belirli dönemlerde yapılan kazı çalışmalarından çıkan eserler Türkiye'nin tarihini ortaya koymaktadır.

urfa_2

İlginç bir şehir olan Urfa, ülkemize birçok sanatçı da çıkarmıştır. Dizilere de konu olan yer, gurmelerinde önemli uğrak yerleri arasındadır. Et yemekleriyle birçok çeşit yemeğin yapıldığı şehire yerli ve yabancı birçok misafir ziyaret etmektedir. Bölgeye ziyaret ettiğiniz zaman şehirde et yemeği yapan birçok yere rastlayabilirsiniz. Taze et yemeklerinin olduğu bu lokantalar hem damak zevkinize hem de görsel olarak gözünüze hitap edecektir.

urfa_3

Benim tavsiyem diğer şehirlerden yapılan turlarla gelmek. Bu turlar olabildiğince uygun fiyatlara sizleri gezdirmektedir. Yapılan bu turların akşamı her zaman Urfa'nın meşhur Sıra geceleri eşliğinde sona ermektedir. Türk halk müziğinin birçok eserini dinleyebileceğiniz ve Urfa'ya özgü çiğ köftelerini yiyebileceğiniz bu eğlenceli gece, hem aklınızda hem de ruhunuzda derin izler bırakacaktır.

urfa_4

Urfa'da gezebileceğiniz birçok yer bulunmaktadır. Başlıca yerler arasında; Balıklı Göl, Göbekli Tepe, Şanlıurfa Arkeoloji ve Mozaik Müzesi, Hz. İbrahim Mağarası, Gümrük Hanı, Şanlıurfa Kalesi, Halil-ür Rahman Camii, Rizvaniye Camii, Gölbaşı Parkı, Urfa Kültür ve Sanat Merkezi, Mutfak Müzesi gezip görebileceğiniz en ünlü yerler arasındadır.

urfa_5

Doğu ve Güneydoğu Anadolu gezileri her zaman benim için ilginç olmuştur. Normalde Türkiye'nin çeşitli noktalarına gezerken münferit olarak herhangir bir aracı kullanmadan gezerim. Ama bu sefer tur aracılığı ile geldiğim Urfa, inanılmaz keyifli geçti. Tavsiyemi dinlerseniz kesinlikle size uygun bir kültür turu seçip buralara gelip görmeniz.  

urfa_6

Etiketler
Online Rezervasyon